FOLLOW US: facebook twitter

«Αργυρό» βραβείο για την ταινία «Γκιουζέλ Ζούρτσα 1821» – Νέα Πανελλαδική διάκριση και 2η θέση για το ΓΕΛ Φιγαλείας

Ημερομηνία: 11-07-2020 | Συντάκτης:

Ακόμα μια πανελλήνια αναγνώριση για το  ΓΕΛ Νέας Φιγαλείας είναι η απονομή του «ΑΡΓΥΡΟΥ» βραβείου της κατηγορίας «Εξωστρέφεια & Συνεργασία» στο Ετήσιο Πανόραμα των Πρωτοβουλιών και των Δράσεων στην Εκπαίδευση – Education Leaders Awards 2020.

Σύμφωνα με το Φιγαλείαnews24, η βράβευση αφορά την ταινία ‘’ΓΚΙΟΥΖΕΛ ΖΟΥΡΤΣΑ 1821’ που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου, στην υποκατηγορία «Καλύτερη Σχολική Εκδήλωση», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Τοπική Ιστορία : Η Περίοδος Της Τουρκοκρατίας Στη Νέα Φιγαλεία.

Τα βραβεία αριστείας πραγματοποιούνται για πέμπτη συνεχή χρονιά και ξεκίνησαν ως προσπάθεια ανάδειξης καλών πρακτικών και καινοτομίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση των φετινών βραβείων έγινε μέσω διαδικτύου, στις 29 Ιουνίου 2020, με καθυστέρηση μερικών μηνών λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων. Την κριτική επιτροπή αποτελούαν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες διεθνούς κύρους και εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ προεδρεύει η πρώην Υπ. Παιδείας κα. Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Να σημειώσουμε ότι το ΓΕΛ Φιγαλείας για την ίδια ταινία- ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει την επανάσταση του 1821 στην περιοχή της Φιγαλείας, είχε κατακτήσει και την 3η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας με τίτλο «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», που συνδιοργάνωσαν το Αρχείο της ΕΡΤ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην δημιουργία της ταινίας ήταν οι:  Ιωάννα Μαυροειδή, Άγγελος Τσέλα, Κωνσταντίνος Καπλάνης, Πέτρος Μπιμπής, Γεωργία Καπλάνη, Άρης Μαυροειδής, Δωρονίκη Καπλάνη, Αναστάσιος Παπαγιώργος, Θανάσης Κρεσταινίτης, Παναγιώτης Μπαλαδήμας καθώς και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Γιαννίκου, Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος και ο Διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Τζανέτος.

Θερμά συγχαρητήρια  σε όλους τους καθηγητές και μαθητές της σχολικής μονάδας για τη νέα τους επιτυχία!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος