FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Αργυρόπουλος: «Ο Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας και τα 400 χιλ. ευρώ!»

Ημερομηνία: 14-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

arguropoulos-giannis

Γιάννης Αργυρόπουλος – «Οραμα Δημιουργίας»

  • «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΑΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΕΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΟ 2006 Ο ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση (12 /07/2016) της Οικονομικής Επιτροπής  του δήμου Πύργου κατέθεσα πρόταση να συμπεριληφθεί ως  θέμα ημερήσιας διάταξης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση ο ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου που θα μας προταθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας ο οποίος θα γνωμοδοτήσει αν είναι νόμιμος ο διορισμός του κ. Χάρη Αντύπα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου όταν ο ίδιος, ως φυσικό πρόσωπο διεκδικεί με δικαστικές αγωγές που έχει καταθέσει ένα πόσο που αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ. Χθες περιήλθαν εις γνώση μου και νέα στοιχεία για τις αγωγές του κ. Αντύπα κατά του  δήμου Πύργου που ανεβάζουν το συνολικό ύψος των απαιτήσεων του, μαζί με τους τόκους, από το δήμο στο ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ!

Αναφέρω ενδεικτικά τις δύο αγωγές, που ορίστηκαν να συζητηθούν την 23-11-2016 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας, με τις οποίες ζητά να του καταβληθούν για δικαστικές αμοιβές από το δήμο Πύργου το ποσό των 154.733 και μάλιστα εντόκως από το 2006, που είναι 140.000 ευρώ περίπου, οπότε το συνολικό ποσό προσεγγίζει τις 295.000 ευρώ!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Αντύπας επέλεξε να τις επαναφέρει προς συζήτηση με αιτήσεις – κλήσεις που κατέθεσε στο δικαστήριο την 7-10 -2015, δηλαδή ελάχιστες μόλις μέρες πριν αναλάβει Γενικός Γραμματέας του δήμου, ενώ οι αναθέσεις σε δικηγόρο από την Οικονομική Επιτροπή για να χειριστεί τις υποθέσεις, προστατεύοντας το συμφέροντα του δήμου, έγιναν στη συνεδρίαση της 22-12-2015 με τις υπ. αριθμόν 270 και 271 αποφάσεις της, όταν ήδη ο κ. Αντύπας ήταν Γενικός Γραμματέας του δήμου!!!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι και οι δύο αγωγές αφορούν σε δικαστικές αμοιβές του κ. Αντύπα για νομικές του υπηρεσίες σχετικά με το περιβόητο έργο του υπόγειου παρκινγκ στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία του Πύργου και δεν έγινε ποτέ!!!

 Και στις δύο περιπτώσεις η ανάθεση έγινε απ’ ευθείας, με αποφάσεις του τότε και νυν δημάρχου κ. Γαβρίλη Λιατσή, η μία μάλιστα στις 18-12-2006, δηλαδή μετά την ήττα του στις εκλογές και 13 μόλις ημέρες πριν την παράδοση της Δημοτικής Αρχής!!!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν και άλλες αγωγές του κ. Αντύπα που στρέφονται κατά του δήμου. Οι εφέσεις δύο εξ’ αυτών, που αφορούσαν άλλες υποθέσεις που του είχαν ανατεθεί επί της πρώτης δημαρχίας Λιατσή και με τις οποίες απαιτεί συνολικά από το δήμο 25.000 ευρώ μαζί  με τους προβλεπόμενους τόκους,  συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείου Ηλείας την 27-05-2015.

Δηλαδή προσέξτε την αλληλουχία: Στο δικαστήριο παραστάθηκε  ο ίδιος ο κ. Αντύπας ως δικηγόρος του εαυτού του για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του,  ενάντια στα συμφέροντα του δήμου, του οποίου δήμαρχος είναι ο κ. Γαβρίλης Λιατσής, του οποίου δικηγόρος είναι ο κ. Αντύπας!

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε μια σειρά άλλων γεγονότων και… χρονικών συμπτώσεων που προξενούν εύλογα ερωτήματα σε κάθε καλοπροαίρετο δημότη μας, αλλά θα χρειαστεί πολύ μελάνι!

Το ζητούμενο είναι το εξής: Είναι νόμιμο και ηθικό ο κ. Αντύπας να κατέχει σήμερα τη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου Πύργου, έχοντας ως αρμοδιότητες να παρέχει οδηγίες, να δίνει κατευθύνσεις και να συντονίζει τις υπηρεσίες του δήμου και παράλληλα να διεκδικεί 400 χιλιάδες ευρώ, μέσω δικαστικών αγωγών, από τον ίδιο δήμο;

Για το θέμα της νομιμότητας δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι άλλοι αρμόδιοι για να μας το πουν, γι αυτό και ζήτησα τον ορισμό δικηγόρου, που θα γνωμοδοτήσει επ’ αυτού.

Παραθέτω απλώς το άρθρο 43 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων που αναφέρει ότι: «Ο υπάλληλος δεν επιτρέπεται, είτε ατομικώς είτε ως μέλος συλλογικού οργάνου, να αναλαμβάνει την επίλυση ζητήματος ή να συμπράττει στην έκδοση πράξεων, εάν ο ίδιος ή σύζυγός του ή συγγενής του εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας έως και τον τρίτο βαθμό ή πρόσωπο με το οποίο τελεί σε σχέση ιδιαίτερης φιλίας ή έχθρας έχει πρόδηλο συμφέρον στην έκβαση της υπόθεσης». Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Αντύπας δεν είναι ένας απλός υπάλληλος, αλλά προίσταται αμέσως μετά το δήμαρχο όλων των υπηρεσιών του δήμου!

Το ηθικό σκέλος της υπόθεσης είναι πρόδηλο και πασιφανές.

Η πρώτη πράξη που έπρεπε να κάνει ο κ. Αντύπας όταν ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα ήταν να παραιτηθεί από την περαιτέρω διεκδίκηση και είσπραξη οποιουδήποτε ποσού που συνδέεται με τις αγωγές που έχει καταθέσει κατά του δήμου.

Και αν δεν το έκανε τότε,  τον καλούμε να το πράξει, έστω και καθυστερημένα σήμερα.

Και αν δεν  επιθυμεί να το πράξει ούτε τώρα γιατί…  τα λεφτά είναι πολλά, τότε έχει μόνο μια διέξοδο: Να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Όπως λέει και ο λαός μας «Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε».

Απευθυνόμαστε και στο δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή και τον ρωτάμε:

  • Ήσασταν γνώστης των οικονομικών απαιτήσεων του κ. Αντύπα από το δήμο Πύργου, που προσεγγίζουν τα 400.000 ευρώ, όταν τον διορίσατε Γενικό Γραμματέα;
  • Γνωρίζατε ότι οι αγωγές που έχει καταθέσει ο κ. Αντύπας κατά του δήμου Πύργου αφορούν δικαστικές αμοιβές που προέρχονται από δικές σας απ’ ευθείας αναθέσεις που του κάνατε;
  • Με ποιόν τρόπο θα προετοιμαστεί ο δήμος για να προστατέψει τα συμφέροντα του, έναντι των οικονομικών διεκδικήσεων του Γενικού Γραμματέα που εσείς διορίσατε;
  • Τώρα που γνωρίζετε ένα μέρος της πολύ σοβαρής υπόθεσης τι σκοπεύετε να πράξετε προς τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου;

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας..

Όπως και την ανάληψη των ευθυνών σας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος