FOLLOW US: facebook twitter

Αργεί η επιστροφή στο 2019 για το ΚΤΕΛ Ηλείας

Ημερομηνία: 07-09-2021 | Συντάκτης:
Το αυξημένο κόστος λειτουργία εξανεμίζει τη μικρή φετινή αύξηση
-Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος

Ανεπαίσθητη αύξηση, κοντά στο 5%, κατέγραψε το ΚΤΕΛ Ηλείας κατά τη θερινή περίοδο, εξέλιξη που δείχνει ότι ακόμα είναι πολύ μακριά από το να καλύψει τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που προκάλεσε η πανδημία πέρυσι.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης, Κώστας Καλαμπόκας, η μικρή αύξηση σημειώθηκε στα υπεραστικά δρομολόγια, κυρίως στο Πύργος-Αθήνα, ωστόσο οι περιορισμοί στην πληρότητα έχουν αυξήσει τα δρομολόγια και κατ΄ επέκταση το κόστος λειτουργίας του ΚΤΕΛ Ηλείας.

«Είχαμε μια μικρή αύξηση κοντά στο 5% σε σχέση με το 2020 στα υπεραστικά δρομολόγια κατά την καλοκαιρινή περίοδο, άρα καταλαβαίνετε ότι ακόμα είμαστε πάρα πολύ μακριά από το να ξαναφτάσουμε στα επίπεδα του 2019. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πλέον το κόστος λειτουργίας του ΚΤΕΛ είναι αυξημένο λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία. Μπορεί να είχαμε λίγο περισσότερο κόσμο στα υπεραστικά και περίπου την ίδια επιβατική κίνηση στην ενδοπεριφερειακή γραμμή, αλλά βάλαμε περισσότερα δρομολόγια, οπότε η αύξηση δεν αποτυπώθηκε όπως θα θέλαμε και δεν αποκλείεται να προκύψει οικονομική ζημιά στο τέλος», τόνισε ο κ. Καλαμπόκας.

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στην τοπική κίνηση, αφού αυτά τα δρομολόγια είχαν ακόμα λιγότερους επιβάτες, δίζως να διαφαίνεται προοπτική γρήγορης ανάκαμψης.

Μέχρι στιγμής, η επιτρεπόμενη πληρότητα στα λεωφορεία είναι στο 85% με την υποχρέωση της μάσκας, καθώς δεν έχει παραληφθεί από το ΚΤΕΛ κάποια εγκύκλιος που να προβλέπει αυστηρότερες προϋποθέσεις για τους επιβάτες, όπως πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ. Ο κ. Καλαμπόκας, πάντως, υπογράμμισε την ανάγκη οι πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα και να μη φέρνουν σε δύσκολη θέση το προσωπικό του ΚΤΕΛ Ηλείας.

«Προς το παρόν είμαστε εν αναμονή εγκυγκλίου που θα μας υποδείξει αν πρέπει να εφαρμόσουμε επιπλέον μέτρα σε σχέση με τους επιβάτες. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ζητήσω από τους πολίτες να είναι τυπικοί και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα για να μην υπάρχει πρόβλημα και να μην αναγκάζεται ο οδηγός να κάνει τον χωροφύλακα. Εμείς ως ΚΤΕΛ Ηλείας είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια σε δύσκολη συγκυρία για να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Νέος πρόεδρος ο Σπ. Αντωνόπουλος

Τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο εξέλεξαν νέο πρόεδρο για έναν χρόνο προχθές το πρωί οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ Ηλείας. Μετά την εκλογή του ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η προσπάθεια για ανάκαμψη συνεχίζεται, εκφράζοντας την ανάγκη στήριξης από το κράτος.

«Συνεχίζουμε ενωμενοι σαν γροθιά όλοι στο ΚΤΕΛ την προσπάθεια να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από την πανδημία. Δυστυχώς η επιβατική κίνηση επλήγη από τον κορονοϊό και είμαστε ακόμα μακριά από την επιστροφή στα επίπεδα του 2019. Αν ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, ίσως υπάρξει κάποια βελτίωση, αλλά πρέπει και η πολιτεία να βοηθήσει, γιατί τα πάγια έξοδα τρέχουν και έχουν αυξηθεί πολύ ενώ τα έσοδα είναι πάρα πολύ μειωμένα», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος