FOLLOW US: facebook twitter

Αργεί η ανάκαμψη στο Κατάκολο 

Ημερομηνία: 26-08-2022 | Συντάκτης:

-Δεν ωφελείται ιδιαίτερα η αγορά από τη φετινή κρουαζιέρα

-Τι δηλώνει στην Πρωινή η πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Β. Καλαμπόκα 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου 


Η κρουαζιέρα επιστρέφει σταδιακά στον υψηλό αριθμό αφίξεων, όμως τα δεδομένα όσον αφορά τη χωρητικότητά και το οικονομικό τους αποτύπωμα στην αγορά του Κατακόλου δεν θυμίζουν σε τίποτα την περίοδο πριν από την πανδημία. Οι επιβάτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι είναι πλέον λιγότεροι και μέχρι στιγμής δείχνουν απρόθυμοι να δαπανήσουν χρήματα σε αγορές.

Η πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Βάσω Καλαμπόκα, δήλωσε στην «Πρωινή» πως οι επαγγελματίες δεν βρίσκοντα σε τροχιά ανάκαμψης, διότι αφενός οι αφίξεις είναι λιγότερες και αφετέρου δεν έχει εξορθολογιστεί η αγορά λόγω της άναρχης άγρας πελατών και άλλων στρεβλώσεων.
«Η αγορά στο Κατάκολο περνάει δύσκολα. Λίγα πράγματα ως τώρα. Η επιστροφή της κρουαζιέρας δεν σημαίνει ότι έχουμε πλέον και εμείς τα ανάλογα έσοδα από τους επιβάτες-επισκέπτες. Η άγρα πελατών συνεχίζεται χωρίς να έχει ρυθμιστεί με δίκαιο τρόπο, με συνέπεια να παίρνουν τους τουρίστες από το Κατάκολο και να τους πηγαίνουν αλλού. Μένουν πολύ λίγη ώρα εδώ, αφού όταν επιστρέφουν, μπαίνουν κατευθείαν στο καράβι και αναχωρούν. Μόνο το 2-0% των επιβατών μένει στο Κατάκολο», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να προβούν σε ενέργειες βελτίωσης της κατάστασης με αύξηση των αφίξεων και δίκαιη κατανομή του μεριδίου αγοράς.

«Με αυτή την κατάσταση δεν θα αντέξουμε, γιατί το κόστος λειτουργίας ενός εμπορικού καταστήματος στο Κατάκολο είναι πολύ υψηλό, ειδικά τώρα που έχουμε πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση. Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το 2019 και θα αργήσουμε να ανακάμψουμε αν δεν αλλάξει κάτι. Πρέπει ο δήμος, η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο να αναλάβουν πρωτοβουλία για να προσεγγίσουν κι άλλες εταιρείες κρουαζιέρας, προκειμένου να αυξηθούν οι αφίξεις στο Κατάκολο και να μένουν περισσότερη ώρα στο λιμάνι. Τα δέκα κρουαζιερόπλοια που περιμένουμε τον Σεπτέμβριο, είναι πιο μικρά κι από ψαρόβαρκες, είναι σαν να μην υπάρχουν», επισήμανε η Βάσω Καλαμπόκα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος