FOLLOW US: facebook twitter

Άρ(ε)ιος Πάγος

Ημερομηνία: 14-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Τα επίθετα που αναφέρονται σε θεούς, καταπώς επιτάσσει η γραμματική, γράφονται με «γιώτα»: π.χ. ο απολλώνιος, ο ποσειδώνιος, το Δίον κ.ο.κ. Άρα το «έψιλον» του Άρειος Πάγος θα έπρεπε να διαγραφεί με κόκκινη μελάνη ως λάθος.

Βεβαίως και οι πλέον σχολαστικοί θα συγχωρούσαν τούτη την αμελητέα παρασπονδία, καθώς φαντάζει εντελώς ασήμαντη μπρος στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία νομιμοποιεί τα «κοράκια» των απανταχού κερδοσκόπων, τα διαβόητα «φαντ» να πίνουν το αίμα του κοσμάκη ατιμωρητί.

Να εκπλειστηριάζουν ακίνητα, ακόμα και την πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών, για μη ενήμερα δάνεια, τα οποία τα ανήμερα θηρία των αγορών εξαγοράζουν από τις τράπεζες μπιρ παρά, τα φορτώνουν με πανωτόκια, χρεώνοντας τον κούκο αηδόνι και απαιτούν κατόπιν από τους ταλαίπωρους δανειολήπτες την εξόφλησή τους μέχρι λεπτού.

Βέβαια, ο όρος Άρειος Πάγος μπορεί να προέρχεται από τις Αρές Ερινύες, χθόνιες θεότητες της κατακραυγής –οργή λαού, άλλως ειπείν–, οι οποίες θα στοιχειώνουν τον ύπνο και τον ξύπνιο ορισμένων ανάλγητων λειτουργών της Θέμιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος