FOLLOW US: facebook twitter

Άρχισε η προετοιμασία στην Αρχαία Ολυμπία για το 1ο L’ ETAPE Greece

Ημερομηνία: 09-12-2022 | Συντάκτης:

-Συνάντηση Γεωργιόπουλου με αντιπροσωπεία των διοργανωτών

Μετά τον θετικό απόηχο που είχε η παρουσίαση του 1ου L’ ETAPE Greece στο Ζάππειο Μέγαρο, αντιπροσωπεία των διοργανωτών επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία του μεγάλου αθλητικού event.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο εκπρόσωπος του A.S.O. Tour de France κ. Umberto Mancini, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece κα Βάσια Μπιρλιράκη και ο Διευθυντής του αγώνα κ. Βλαδίμηρος Πέτσας. Ενημέρωσαν τον κ. Γεωργιόπουλο για τις λεπτομέρειες του αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή άνω των χιλίων αθλητών, Ελλήνων και ξένων, και πολλαπλάσιων θεατών, το διήμερο 1 και 2 Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στη διαδρομή του αγώνα που εκκινεί από την Αρχαία Ολυμπία με κατεύθυνση προς Λάλα, Πέρσαινα, Αγία Άννα, Μουζάκι, Καράτουλα, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο, Πλάτανο και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, τόνισε ότι αποτελεί ιδανική διαδρομή με πολλές φυσικές ομορφιές. Ενημέρωσε επίσης τους διοργανωτές για τις δυνατότητες της Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής να φιλοξενήσει σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια τόσο τους αθλητές όσο και τους θεατές, ενώ από κοινού πραγματοποίησαν αυτοψίες στα σημεία που ενδείκνυνται για την εκκίνηση. Προσέφεραν ακόμη στον κ. Γεωργιόπουλο αυθεντικά αναμνηστικά μπλουζάκια του αγώνα.
Μέχρι τη διεξαγωγή του αγώνα οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης θα επισκεφθούν πολλές φορές ακόμη την Αρχαία Ολυμπία για την άριστη προετοιμασία αυτού του σπουδαίου αγώνα.


Η παρουσία του Δήμου στο Ζάππειο
Αξίζει να τονιστεί ότι στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο που έγινε παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη κ.α. εκπροσώπησε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σωτήρης Παπαηλιού. Στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαηλιού τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται περί ενός εμβληματικού αθλητικού θεσμού που έρχεται και στη χώρα μας, κουβαλώντας μια ιστορία ενός και πλέον αιώνα, για να συναντήσει τα σχεδόν 3.000 χρόνια ιστορίας της Ολυμπίας μέσα από ένα σύγχρονο σπορ, όπως η ποδηλασία. Τόνισε ότι οι δρόμοι στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας είναι άρτιοι και ασφαλείς για να φιλοξενήσουν έναν αγώνα τόσο υψηλών απαιτήσεων και κάλεσε τους φίλους του αθλητισμού να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία και να παρακολουθήσουν αυτό τον σπάνιο αγώνα.
Να σημειωθεί ότι το Tour de France είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο και ένα από τα γνωστότερα αθλητικά θεάματα. Κάθε χρόνο τον παρακολουθούν με πάθος φίλαθλοι από όλον τον πλανήτη. Με αφορμή την δημοφιλία του αγώνα προέκυψε η δημιουργία του L’Étape by Tour de France, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες ποδηλάτες να ζήσουν τη συγκίνηση του ποδηλατικού θεσμού, σε μικρότερη κλίμακα. Με τον καιρό, η σειρά έχει επεκταθεί σε 22 διεθνείς προορισμούς, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα.
Η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη διοργάνωση, ενώ η επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη, μέγιστης πολιτιστικής κληρονομιάς, μοναδικής φύσης, έναν προορισμό γεμάτο μύθους και ιστορίες της ελληνικής αρχαιότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος