FOLLOW US: facebook twitter

Αρ. Κολιτσόπουλος στην «Πρωινή»: «Όνειρό μου το Ολυμπιακό μετάλλιο»

Ημερομηνία: 16-06-2022 | Συντάκτης:

Ο 16χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε στην «Πρωινή» για την μεγάλη επιτυχία του και τους μελλοντικούς του στόχους

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Πυργιώτης παλαιστής, Αρίωνας Κολιτσόπουλος, ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης το απόγευμα της Τρίτης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U17 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και παράλληλα έγραψε ιστορία στην ελληνική πάλη. Πώς; Έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 στην ελληνορωμαϊκή πάλη.

Μια τεράστια επιτυχία για τον 16χρονο αθλητή του συλλόγου «Τιτάν Πύργου», που από πέρυσι είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας και θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, όπως απέδειξε και την Τρίτη στην παλαίστρα του Βουκουρεστίου. Και σίγουρα το μέλλον του ανήκει.

Η επιτυχία του αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Κολιτσόπουλος έχει εξελιχτεί στο άθλημα υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου προπονητή και πατέρα του, Αλέξη Κολιτσόπουλου, ο οποίος το 2004 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στο άθλημα της πάλης. Το μήλο, βλέπετε, έπεσε κάτω από τη μηλιά και ο Αρίωνας, έχοντας τα γονίδια του πατέρα του εξελίσσεται σε έναν σπουδαίο παλαιστή. Ο Αλέξης Κολιτσόπουλος έχει φτάσει ήδη να ανήκει στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Πάλης κι έτσι βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον γιο του, Αρίωνα, προσφέροντάς του πολύτιμες συμβουλές και όλα εκείνα τα εφόδια για να κάνει κάθε φορά ένα βήμα παραπάνω, μαζί βέβαια με τον έτερο προπονητή της Εθνικής Ομάδας, Νίκο Παπαγεωργίου.


«Είπα πως δεν με σταματά τίποτα, είχα ψυχή»

Τώρα, ποιο είναι το επόμενο βήμα του Αρίωνα; Αυτός μας το απάντησε ο ίδιος, μιλώντας χθες στην «Πρωινή». Καταρχάς, ο Αρίωνας, που ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει κλείσει ακόμα τα 16 του χρόνια (έχει γεννηθεί 1 Οκτωβρίου 2006), μίλησε για τους αγώνες που τον οδήγησαν στο χρυσό μετάλλιο: «Πίστευα πολύ στον εαυτό μου. Από τον δεύτερο αγώνα και μετά δεν είχα άγχος, πίστευα πως θα φτάσω ψηλά. Κι όταν κέρδισα στον ημιτελικό τον Αρμένιο, που είναι ένας πάρα πολύ καλός αθλητής, είπα ότι πλέον δεν με σταματά τίποτα! Δεν φοβήθηκα που ο Αζέρος αθλητής στον τελικό είχε πετύχει ευρείες νίκες. Δεν με ένοιαζε καθόλου. Δεν αγχώθηκα, είχα ψυχή και ειλικρινά αυτό ήταν που με οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο», μας είπε ο Αρίωνας με τον αυθορμητισμό και το πάθος που τον διακρίνει.


«Θέλω Ολυμπιακό μετάλλιο για τον πατέρα μου»

Όσο για το ποιος είναι ο επόμενος στόχος του, δεν είναι άλλος από ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Επόμενος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε 1,5 μήνα στην Ρώμη, αν αποφασίσουμε να πάμε στην διοργάνωση, διότι δεν είναι εύκολο να συμμετάσχεις σε άλλη μια -ακόμα περισσότερο- δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση, τόσο σύντομα. Πάντως, με την ψυχολογία που έχω, μπορώ και εκεί ένα μετάλλιο».

Το όνειρο του Αρίωνα, όμως, είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο, όπως μας εκμυστηρεύτηκε: «Όνειρό μου είναι να πετύχω αυτό που δεν μπόρεσε ο πατέρας μου, να πάρω ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα το κάνω γι’ αυτόν, που είναι πάντα δίπλα μου, με μύησε στο άθλημα και με έχει κάνει αυτό που είμαι».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος