FOLLOW US: facebook twitter

Απρίλιος γεμάτος δράσεις στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 18-04-2022 | Συντάκτης:

Ο Απρίλης μπήκε στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας με συνεργασίες και πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 τα νήπια  του Νηπιαγωγείου Ανδρίτσαινας με τη Νηπιαγωγό κ. Χριστίνα Πρίνου επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη και συμμετείχαν ενεργά στο διαδραστικό, διαθεματικό STEM εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η γη γυρίζει» με υπεύθυνη την  Δρ  Σταματία Κοτρέτσου. Tα παιδιά μελέτησαν το ηλιακό σύστημα μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, παρατηρώντας, παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας και απογειώθηκαν στο διάστημα με τον δικό τους πύραυλο για να συναντήσουν τον ήλιο και τους αγαπημένους τους πλανήτες. Το Ταξίδι στο διάστημα ξεκίνησε και ο Φίλιππος προσγειώθηκε στο Δία, η Θεοδώρα στον Ερμή, η Μαρία στον Ήλιο, η Βιολέτα στον Άρη, ο Γιάννης στον Ουρανό, η Μαργαρίτα και η Αλκιστίνα στην Αφροδίτη, η κ. Χριστίνα στον Ποσειδώνα και η κ. Σταματία στον Κρόνο. Στη συνέχεια τα παιδιά πειραματίστηκαν με την υδρόγειο και τον φακό και προσπάθησαν να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν πότε ξημερώνει και πότε νυχτώνει στη γη. Στη συνέχεια περιέγραψαν τα γλυκά τους όνειρά και εξέφρασαν την επιθυμία και περιέργεια να μελετήσουν τη σύσταση της γης και να μάθουν περισσότερα για τα ηφαίστεια. Έτσι, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ένα εντυπωσιακό πείραμα-προσομοίωση σχετικά με τη δημιουργία του ηφαιστείου.


Εκπαιδευτική επίσκεψη 1ου Γυμνασίου Περιστερίου

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 οι μαθητές/τριες της Γ’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Περιστερίου επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο συνεργασίας και συμμετοχής τους στο STREAM εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Μουσείο;», στο οποίο συμμετέχουν 10 σχολεία του Μαθητικού Δικτύου «Ατίθασα Πινέλα» από την Ηλεία, Αττική και Θεσσαλονίκη.  Χωρισμένοι σε 8 ομάδες συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στο κυνήγι θησαυρού που διοργανώθηκε από την Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δρ Σταματία Κοτρέτσου αναζητώντας στη Βιβλιοθήκη και στο Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας σπάνια βιβλία της συλλογής Κ. Α. Νικολόπουλου, χειρόγραφα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, παραδοσιακές φορεσιές, το μπαούλο του συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, το πορτρέτο της Γαληνής Κανελλοπούλου, ιδιοκτήτριας και δωρήτριας του κτηρίου που στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο κ.α.

Περιηγήθηκαν στην εικαστική έκθεση «Παραδοσιακές φορεσιές από το χθες στο σήμερα», ενώ φωτογραφήθηκαν με το δικό τους έκθεμα -βιβλίο, στο οποίο παρουσιάζεται η εικονογράφηση του συμβολικού ποιήματος «Ωδή εις το έαρ» του Κ. Α. Νικολόπουλου, το οποίο έγραψε το 1817 και αφιέρωσε στον Ι. Καποδίστρια.

Μετά το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος, δόθηκαν οι έπαινοι για το  σχολείο, για  τη υπεύθυνη καθηγήτρια Εικαστικών κ. Παρασκευής Θεοφανίδου και για τους συμμετεχόντες μαθητές. Το βραβείο του σχολείου παρέλαβε από την Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Αντωνία Βλαχούση η δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου Περιστερίου κ. Μαρία Χρονά , η οποία εισέπραξε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την υποστήριξη καινοτόμων δράσεων που υλοποιούνται στο σχολείο και για την ενθάρρυνση συνεργασιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος