FOLLOW US: facebook twitter

Απουσίες στους μαθητές που δεν θα συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση

Ημερομηνία: 09-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Υποχρεωμένοι να παίρνουν μέρος στα εξ΄ αποστάσεως μαθήματα (τηλεκπαίδευση) είναι όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, τα οποία θα εφαρμόζονται από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου. Σε διαφορετική  περίπτωση θα παίρνουν απουσίες.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τη διευκόλυνση της δημιουργίας και λειτουργίας των διαδικτυακών τμημάτων και για την παρακολούθηση των μαθημάτων στα διαδικτυακά τμήματα θα τηρείται καθημερινά παρουσιολόγιο.

Οι εκπαιδευτικοί θα συμπληρώνουν ανελλιπώς κάθε μέρα δελτίο καταγραφής απουσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και θα είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν τις απουσίες, ανά βδομάδα, στη σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών, προκειμένου οι διευθυντές να ενημερώνουν την πλατφόρμα του myschool και κατ΄ επέκταση το υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων όλοι οι μαθητές οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εκπαιδευτικοί (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεταικατά το δυνατόν η ενεργόςσυμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ αποστάσεωςεκπαίδευση.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος