FOLLOW US: facebook twitter

Απούλητα στα χωράφια τα κηπευτικά της Ηλείας – Επιστολή της Ο.Π Αμαλιάδας όπου ζητά να αποζημιωθούν οι παραγωγοί

Ημερομηνία: 15-02-2021 | Συντάκτης:

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Λιβανό με την οποία του ζητά να αποζημιωθούν οι παραγωγοί των κηπευτικών που λόγω των απούλητων προϊόντων τους βρίσκονται σε απόγνωση και  φρεζάρουν τα χωράφια τους, έστειλε Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας .

Η ασφυξία στην αγορά λόγω των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, έχει προκαλέσει ένα μίνι κραχ στην πρωτογενή παραγωγή και βεβαίως αυτήν την εποχή έχει πλήξει τα κηπευτικά της Ηλείας που παρότι οι τιμές τους είναι σχεδόν εξευτελιστικές, δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά. Κάτι το οποίο συνέβη και στις αρχές της άνοιξης με την πρώτη καραντίνα , ζημιές για τις οποίες δεν αποζημιώθηκαν  ακόμα λόγω πανδημίας.

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σας ενημερώνουμε  ότι οι παραγωγοί κηπευτικών βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί τα προϊόντα τους μένουν στα χωράφια απούλητα. Το προβλημα είναι  μεγάλο για πάρα πολλούς παραγωγούς και έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο, να φρεζάρουν τα χωράφια τους.  Αναφερόμαστε σε μαρούλια θερμοκηπίου και υπαίθρια, σπανάκι υπαίθριο και θερμοκηπίου, τομάτα θερμοκηπίου και υπαίθρια, μπρόκολα, κουνουπίδι, κολοκύθι και παντζάρια υπαίθρια και κολοκύθι θερμοκηπίου.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος