FOLLOW US: facebook twitter

Αποτύπωση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Ημερομηνία: 24-08-2022 | Συντάκτης:

Τις πύλες του στο ΕΠΑΛ Κρεστένων άνοιξε το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου,  με πρωτοβουλία του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  Σάκη Μπαλιούκου

Τις πύλες του άνοιξε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στην Κρέστενα,  το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ελληνική επανάσταση του 1821, το οποίο φιλοξενείται μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ της πόλης, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου.

Μιλώντας κατά την όμορφη τελετή των εγκαινίων της έκθεσης που έγινε στο ΕΠΑΛ Κρεστένων, ο κ. Μπαλιούκος συνεχάρη τους διοργανωτές του  εντυπωσιακού  κινητού ψηφιακού μουσείου, λέγοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες  αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στη νεολαία, στην κοινωνία και  στην ιστορία μας.

«Πρέπει λοιπόν ο διάλογος για την Επανάσταση του 1821 ν’ ανοίξει, να γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις  και να είναι καθημερινό βίωμα του κάθε Έλληνα. Το παγκόσμιο μήνυμα που δόθηκε  για την Επανάσταση ήταν ότι ο μικρός μπορεί να νικήσει το μεγάλο και οι λαοί που έχουν μακραίωνη ιστορία και αγώνες για τον τόπο τους, μπορούν να διατηρήσουν την  εθνική, την κοινωνική και την θρησκευτική τους συνείδηση και να αποτινάξουν τους ζυγούς. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το επαναφέρουμε, να το βάλουμε στα σχολεία και να εμπεδωθεί από τη νεολαία μας» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Ανδρέας Φίλιας, υπογράμμισε πως ήταν επιθυμία του κ. Μπαλιούκου να γίνει η έκθεση στην περιοχή, κάτι που αποδέχτηκε άμεσα λόγω της παρουσίας και εμπειρίας του δημάρχου με τις περισσότερες θητείες στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια  της τελετής ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Βασ. Γιαννόπουλος προσέφερε στον  δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων λεύκωμα για το Ψηφιακό Μουσείο, ενώ ο  αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης,  του απέδωσε τιμητική πλακέτα με το λογότυπο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που δημιούργησε η Περιφέρεια Δ.Ε.

Επίσης λεύκωμα προσέφερε στον δήμαρχο Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Κ. Δημ. Νικολακόπουλος και τιμήθηκαν επίσης ο πρόεδρος του νομικού προσώπου αθλητισμού και πολιτισμού του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Αναστ. Καρνάρος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Γιώργος Χρονόπουλος.

Ακολούθησαν εντυπωσιακοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό της σχολής χορού της κ. Δήμητρας Μπέρτσου, η οποία τιμήθηκε από το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τον κ. Μπαλιούκο και ξενάγηση στους χώρους  του ψηφιακού μουσείου που αποτελείται από 12 κοντέινερ.

Θερμές ευχαριστίες εξάλλου για την παραχώρηση του χώρου του ΕΠΑΛ Κρεστένων, εκφράστηκαν από τον κ. Φίλια στη διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Σκάζα.

Στο ψηφιακό μουσείο αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.).

Η είσοδος και η ξενάγηση είναι ελεύθερη για όλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος