FOLLOW US: facebook twitter

Αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στο δίκτυο του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Με προληπτικούς καθαρισμούς και στο αποστραγγιστικό δίκτυο αρμοδιότητας του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης καλλιεργειών, υποδομών και οικισμών από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, παράλληλα με τους καθαρισμούς που πραγματοποιούνται σε ποταμούς, χειμάρρους και υδατορέματα σε όλη την Ηλεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, επισκέφθηκε περιοχές κοντά στον Πύργο, όπου διέρχονται οι αποστραγγιστικές τάφροι7Τ και 6Τ1. Η δεύτερη δε, είναιμια από τις σημαντικότερες για την αντιπλημμυρική προστασία καλλιεργειών, υποδομώνκαι οικισμών της ευρύτερης περιοχής καθώς “υποδέχεται” τα νερά των αποστραγγιστικών τάφρων που διέρχονται από τοΓενικό Νοσοκομείο Ηλείας, από τις Τ.Κ Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου, Λαμπετίουκαι Βαρβάσαινας,και ακολουθώντας παράλληλατη διαδρομή του Αλφειού ποταμού, καταλήγει στη θάλασσα.

Ο κ. Γιαννόπουλος και ο κ. Παρασκευόπουλος, συζήτησαν με τον εργολάβο για την πορεία του έργου και στις δυο σημαντικές τάφρους, αλλά και με αγρότες – παραγωγούς της περιοχής, με τους ίδιους να τονίζουν τη σημασία και αξία των παρεμβάσεων αυτών για την προστασία των καλλιεργειών τους, καθώς είναι η πρώτη φορά – μετά από αρκετά χρόνια – που η συγκεκριμένη τάφρος (6Τ1) καθαρίζεται και διανοίγεται στο σύνολο του μήκους της (σ.σ. είχαν πραγματοποιηθεί τμηματικοί καθαρισμοί το 2019). Η αποτελεσματικότητα του έργου αποδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς παρά τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν, το δίκτυο λειτούργησε αποτελεσματικά και δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Οι εργασίες αυτές, έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας, καθώς λόγω της οικονομικής αδυναμίας Οργανισμού, υπάρχει αντικειμενική δυσκολία στο να καθαρίσει το δίκτυο του. Αντίστοιχες εργασίες, στο αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, έχουν εκτελεστεί και συνεχίζουν να εκτελούνται σε όλη την Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος