FOLLOW US: facebook twitter

Απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης του δήμου Πύργου για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Ημερομηνία: 14-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Τι αναφέρει η απόφαση του Περιφερειάρχη για την αρνητική αξιολόγηση της δράσης στη β ΄ φάση αξιολόγησης
-Προϋπολογισμού 895.000.000 Ε στο πλαίσιο της ΟΧΕ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου  Φαρμάκη, απορρίφτηκε στο δεύτερο στάδιο της αξιολόγησης των κριτηρίων ανά ομάδα, η πρόταση που είχε υποβάλλει ο δήμος Πύργου για την χρηματοδότηση  ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Δήμο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 895.000,00. Η δράστη αυτή αφορά την προμήθεια τριών ηλεκτροκίνητων mini – bus που θα διευκολύνουν την κίνηση των πολιτών του Πύργου στο κέντρο της πόλης και την κατασκευή καλαίσθητων στάσεων  και σταθμών ηλεκτροφόρτωσης, έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της ΟΧΕ ( Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Κατακόλου- Αρχαίας Ολυμπίας).  Μάλιστα η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης επρόκειτο να γίνει με χρησιδάνειο με το ΚΤΕΛ προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση και τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Περιφερειάρχη, η πρόταση απορρίφθηκε στο στάδιο β’  για τρεις λόγους. Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης “ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ” με κωδικό ΟΠΣ 5068925 και συνολική δημόσια δαπάνη 895.000, 00 ευρώ η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιό της με αριθμό πρωτοκόλλου 17450 7/5/2020 Πρόσκλησης “ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΚΑΟΛΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ για τους κάτωθι λόγους:

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Β: Αξιολόγηση προτάσεων ανά κριτήριο – ομάδα κριτηρίων για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Δεν έχει προσκομιστεί η έκθεση τεκμηρίωσης στο πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων υπό μορφή αντιστάθμισης για παροχή δημόσιας υπηρεσίας , δεν έχει συμπληρωθεί ορθά η χρηματοοικονομική ανάλυση για ΥΓΟΣ
  2. Δεν έχει συμπληρωθεί το υπόδειγμα 10 και  ο πίνακας κάλυψης ιδίας συμμετοχής του δικαιούχου για την εκτίμηση της Διαχειριστικής ικανότητας του δήμου Πύργου ως δικαιούχου  ΕΣΠΑ 2020-2024
  3. Δεν έχει προσκομιστεί απόφαση για την καταβολή του μη επιλέξιμου ΦΠΑ.

Προφανώς ο δήμος Πύργου θα προχωρήσει στην διόρθωση και συμπλήρωση των στοιχείων του φακέλου για να υποβάλλει ξανά την αίτηση χρηματοδότησης .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος