FOLLOW US: facebook twitter

“Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης”! ΕΡΧΕΤΑΙ!

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Οι “Παράξενοι Ταξιδιώτες” του κάμπου ξαναστρώνουν μετά την Γαστούνη τραπέζι και στον Πύργο για δύο μόνο παραστάσεις

  • Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Παντελή Μήτρου το Σαββατοκύριακο στον Απόλλωνα με ελεύθερη είσοδο

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Τραπέζι στης… Ιοκάστης ξαναστρώνουν οι «Παράξενοι Ταξιδιώτες», αυτήν την φορά στον Πύργο, με πολύ κέφι και μεράκι, στις 1 και 2 Απριλίου με καλεσμένους όλους τους φίλους του θεάτρου, Η καλλιτεχνική ομάδα του Κάμπου στο νέο της θεατρικό ταξίδι που ξεκίνησε στα τέλη Γενάρη στην Γαστούνη κατακτώντας το Ηλειακό κοινό με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Άκη Δήμου ” Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης “.σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου, ανοίγει πανιά για το θέατρο Απόλλων.

Κοντά μας θα είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο για δύο μόνο παραστάσεις, ικανοποιώντας το αίτημα των θεατρόφιλων που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση στη Γαστούνη. Οι παραστάσεις θα δοθούν με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του τμήματος Πολιτισμού της ΠΔΕ, στις 9.15 το βράδυ στο θέατρο Απόλλων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στον ρόλο της Ιοκάστης ο σκηνοθέτης Παντελής Μήτρου κάνει την μεγάλη ανατροπή, επιλέγοντας τον έμπειρο ερασιτέχνη ηθοποιό Θοδωρή Δημόγλου σε μια απολαυστική ερμηνεία!!

Λίγα λόγια για το έργο

Έπειτα από μια σειρά έργων ποιητικής πνοής, που μιλούσαν όλα, το καθένα με τον τρόπο του για το ανέφικτο της ευτυχίας, για τη μοναξιά, για την ερωτική απώλεια, ο Άκης Δήμου μας ξαφνιάζει με ένα έργο που δεν μοιάζει με κανένα από τα προηγούμενά του: το Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (καμιά σχέση με την τραγική ηρωίδα) είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με πολλά φαρσικά στοιχεία, μια τρελή κοινωνική σάτιρα που παρωδεί τη βιομηχανία των “οικογενειακών” σήριαλ – a pop family story, είναι ο χιουμοριστικός υπότιτλος του έργου. Στο βάθος πίσω του, αναμνήσεις από τις αθώες τρελές τρελές οικογένειες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Μόνο που η εποχή της αθωότητας έχει πια περάσει, εδώ βασιλεύουν ο κυνισμός, η αρπακτικότητα και το κιτς της δικής μας παράλογης εποχής, όπου όλα έχουν αλλάξει κι ωστόσο τα συναισθήματα παραμένουν κατά βάθος ίδια.

Στο σπίτι της οικογένειας Παπαδάμου, ένα αστικό οροφοδιαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, δεν συμβαίνει τίποτα ασυνήθιστο. Ο ερχομός του γιου από το εξωτερικό είναι απλά η αφορμή για ένα οικογενειακό δείπνο, ένα απόγευμα Δευτέρας. Ένα δείπνο που θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης και θα διαδραματιστεί σε οκτώ σκηνές στο έργο του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης». Μια οικογενειακή συνάντηση, ένας υποτιθέμενος φόνος και ένα φάντασμα είναι η πρώτη ύλη της κωμωδίας.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Ιοκάστη Παπαδάμου: Θοδωρής Δημόγλου

Ρωμύλος Παπαδάμος, ο (νεκρός) σύζυγός της: Θοδωρής Τσαγρής

Κάτια Παπαδάμου, η κόρη τους: Μαρία Κορίζη

Στέφανος Παπαδάμος, ο γιος τους: Δημήτρης Τράπαλης

Κοσμάς, συνέταιρος και οικογενειακός…φίλος: Παντελής Μήτρου

Γιούρι, ο εσθονός υπηρέτης: Ανδρέας Βούλτσος

Νάντια, η Ρωσίδα; Αισθητικός: Έφη Καλομοίρη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος