FOLLOW US: facebook twitter

Απόψε η μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στη μνήμη και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στο Πάρκο Ξυστρή

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

-Δωρεάν για το κοινό

Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει απόψε τη μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και το τεράστιο έργο που κληροδότησε σε όλο τον κόσμο, στο Πάρκο Ξυστρή, στις 21.00, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με την Πέγκυ Ζήνα, τον Σπύρο Κουτσοβασίλη και τον «δικό μας» Γιάννη Κορίζη, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι με πυξίδα τα μελοποιημένα έργα του κορυφαίου δημιουργού.

Το πρόγραμμα

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα δεμένος με την ποίηση.

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως με τη μουσική του επιδίωκε πάντα να υπηρετεί τον ποιητικό λόγο. Όπως και η ποίηση έχει «υπηρετήσει» τη μουσική του. Γεγονός απόλυτα φυσικό αν αναλογιστεί κανείς τη στιβαρότητα της μουσικής αρχιτεκτονικής, τη συνάντηση της δυτικής μουσικής παράδοσης σε όλες της τις εκφάνσεις με τους λαϊκούς δρόμους, το βυζαντινό μέλος, το δημοτικό και το επαναστατικό τραγούδι σ’ ένα καινοτόμο αποτέλεσμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος