FOLLOW US: facebook twitter

Απόψε η καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών

Ημερομηνία: 02-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
-Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται το Σάββατο το 1ο Σεμινάριο πνευστών και κρουστών οργάνων στα Λεχαινά-Φιλική συμμετοχή και των καθηγητών του Σεμιναρίου- μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην σημερινή συναυλία

Μια πολύ ωραία μουσική βραδιά υπόσχεται η Φιλαρμονική Λεχαινών που σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου, θα δώσει μια Καλοκαιρινή συναυλία στο χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών στις 8.45 το βράδυ. Στην συναυλία θα συμμετέχουν και οι καθηγητές που διδάσκουν στο στο 1ο Σεμινάριο που ξεκίνησε από ήδη και ολοκληρώνεται στο Σάββατο στα Λεχαινά και διοργανώνει η Φιλαρμονική. Οι καθηγητές που θα συμμετέχουν φιλικά στην αυριανή συναυλία της Φιλαρμονικής είναι οι Παναγιώτης Μπαλαμάς ( τρομπέτα), Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος ( τρομπόνι), Γιάννης Δίσκος ( σαξόφωνο- κλαρινέτο), Ευγενία Καϊνη ( φλάουτο) και Παναγιώτης Θωϊδης ( κλασικά κρουστά), όλοι τους μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα απολαύσουμε ελληνικά και ξένα τραγούδια μεγάλων συνθετών, του Μάνου Χατζηδάκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και ξένες επιτυχίες όπως το game of thrones, Thriller του μάικλ Τζάκσον, το moment for morricone του Enrico Morricone κ.α Η καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία και διεύθυνση της Ορχήστρας είναι του Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών φέτος συμπληρώνει 87 χρόνια από την ίδρυσή της και ήδη ,εντυπωσιάζει παντού με τη παρουσία της συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις  σε πολλά μέρη της  Ελλάδας., με εμφανίσεις στο Μεσολόγγι  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ,Στην Κόνιτσα ,Στην Κεφαλλονια κ.α. Το Δ.Σ καλεί τους Δημότες των Λεχαινών και της ευρυτερης  περιοχής να φέρουν τα παιδιά τους στη Φιλαρμονικη που όλα αυτά τα χρόνια παράγει πολιτισμό και συμβάλλει στην ανύψωση του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού επίπεδου του τόπου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι πολλά μέλη όχι μόνο της Φιλαρμονικής Λεχαινών αλλά και άλλων Φιλαρμονικών παρακολουθούν με ενδιαφέρον το Σεμινάριο Πνευστών και Κρουστών στα Λεχαινά που έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις γνώσεις των παιδιών πάνω στη μουσική και τα μουσικά όργανα με τα οποία το καθένα εξειδικεύεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος