FOLLOW US: facebook twitter

Απομάκρυνση καμένων επικίνδυνων δέντρων από την πυρόπληκτη ζώνη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 21-10-2022 | Συντάκτης:

Σάκης Μπαλιούκος: « Η εργασία αυτή αποτελεί  προτεραιότητα πλέον για το Δήμο μας. Επιδίωξή μας είναι και η συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν και την αρμοδιότητα της απομάκρυνσης των δέντρων (Δασαρχείο, Περιφέρεια)»

Προτεραιότητα στον καθαρισμό του  οδικού δικτύου από τα καμένα δέντρα  που  υπάρχουν στην πυρόπληκτη ζώνη,  στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων, έχει τεθεί από το   Δήμο  Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Η προσπάθεια  του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο, αποσκοπεί  πρωτίστως στην αποφυγή  των κινδύνων για τους διερχόμενους, καθώς ήδη  από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις αλλά  και τους ανέμους,  παρατηρείται  πτώση μεγάλων δέντρων  στην περιοχή που αποτεφρώθηκε  από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου.

Μετά τις πυρκαγιές το οδικό δίκτυο του Δήμου στο σύνολό του είναι άκρως επικίνδυνο.

Το πρωτεύον οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία των οικισμών με την έδρα, το επαρχιακό δίκτυο που ενώνει τις Δημοτικές Ενότητες αλλά και το αγροτικό δίκτυο που λόγω εποχής παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση (συγκομιδή ελαιώνω) είναι άκρως επικίνδυνο.

Ο Δήμος μας, αν και αναρμόδιος για την κοπή των δέντρων, αφού ενημέρωσε τις καθύλην αρμόδιες υπηρεσίες έχει προβεί σε καθαρισμούς του οδικού δικτύου στην καμένη ζώνη και θα συνεχίζει να το κάνει και το επόμενο διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος