FOLLOW US: facebook twitter

Απομακρύνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 19-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Μακρισίων και του νηπιαγωγείου Βρίνας
-Όλα τα καταστήματα τηρούν τα μέτρα, τόνισε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Τ. Καρνάρος

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων μετά την αρχική ανησυχία που επικράτησε λόγω θετικών δειγμάτων κορονοϊού, καθώς έχουν ήδη γίνει μαζικά τεστ στο προσωπικό του δήμου και ήδη ανεστάλη η λειτουργία σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που σχετίζονταν με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ανασταλεί  για 14 ημέρες η λειτουργία του παιδικού σταθμού Μακρισίων, λόγω κρούσματος που σχετίζεται με άτομο του προσωπικού, και η λειτουργία του νηπιαγωγείου της Βρίνας (έως τις 28 Οκτωβρίου), ενώ στις 22 Οκτωβρίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει το δημοτικό σχολείο της Φρίξας.

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΤΚ Βρίνας, Βασίλης Κοπανιτσάνος ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τη Νηπιαγωγό, τα αποτελέσματα του τεστ για την ίδια όσο και το επαναληπτικό του συζύγου της ήταν αρνητικά. Ωστόσο, συμφώνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και το ισχύον Υγειονομικό πρωτόκολλο, θα πρέπει να παραμείνει το Νηπιαγωγείο κλειστό για μια εβδομάδα.

Με βάση τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε όλο το προσωπικό του δήμου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι συνολικά δύο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων και πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού & Πολιτισμού του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Τάσος Καρνάρος, όλα τα υπόλοιπα δείγματα στην επανεξέταση βγήκαν αρνητικά είτε από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είτε από το ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο αναφοράς του συγκεκριμένου κρατικού φορέα.

«Τα δείγματα  λαμβάνονταν  από  στόματος και μετά από δύο μέρες μέσω τηλεφώνου και λόγω προσωπικών δεδομένων ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα των θετικών κρουσμάτων στους υπαλλήλους και μόνο σε αυτούς. Από  την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι παραπληροφόρησης με δέκτες όλους μας. Τα εν δυνάμει θετικά κρούσματα στο προσωπικό του δήμου είναι συνολικά δύο. Τα δύο αυτά κρούσματα έχουν  εξεταστεί με την ίδια (από στόματος )  μέθοδο από το κλιμάκιο ενώ όλα τα επανεξεταζόμενα  δείγματα από το ιδιωτικό εργαστήριο λήφθηκαν από τη ρινική κοιλότητα και όλα ήταν αρνητικά», τόνισε και πρόσθεσε πως όλα τα καταστήματα των Κρεστένων τηρούν τις υγειονομικές διατάξεις και ότι δεν υφίσταται λόγος φόβου και πανικού.

«Χωρίς διάθεση υποβάθμισης της πολύ σοβαρής κατάστασης που βιώνουμε και χωρίς να αναφερθώ στα λάθη του κρατικού φορέα, θα ζητήσω από τους δημότες μας καθώς και από κάθε δυνητικό επισκέπτη της περιοχής μας να έρχονται άφοβα στα καταστήματά μας καθώς τηρούνται όλες οι υγειονομικές διατάξεις. Εκτός από θέμα ατομικής ευθύνης, τίθεται και ζήτημα επιβίωσης  των επιχειρήσεών  μας», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος