FOLLOW US: facebook twitter

Τρία θετικά κρούσματα κορονοϊού στο Διοικητήριο – Απολύμανση και λειτουργία των Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κλειστές παρέμειναν χθες Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου. Η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό τριών θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό, τα οποία προέκυψαν από τον προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε εργαζόμενους της Π.Ε Ηλείας, την περασμένη Δευτέρα.

Τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν προσωπικά στους εργαζόμενους, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ενημερώθηκε και η Υπηρεσία, με την Συντονίστρια Διαχείρισης Covid-19, σε συνεργασία με την Διευθύντρια Υγείας Π.Ε Ηλείας, να προχωρούν στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος του ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Διοικητηρίου δεν λειτούργησαν για το κοινό, οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους, ενώ έγινε απολύμανση σε όλες τις Υπηρεσίες και τους κοινόχρηστους χώρους του Διοικητηρίου. Παράλληλα, από το αρμόδιο κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας, ξεκίνησε η διαδικασία προσεκτικής ιχνηλάτησης των επαφών των εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί, προκειμένου και αυτοί να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ. Σε επαναληπτικό τεστ θα υποβληθούν και οι τρεις εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, και οι τρεις, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι καλά στην υγεία τους.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, επικοινώνησε και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργηθούν εκ νέου τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της Π.Ε Ηλείας, στις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος