FOLLOW US: facebook twitter

Απολογισμός πεπραγμένων προέδρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου: “Τα έργα μας είναι η απάντηση στους συκοφάντες”

Ημερομηνία: 19-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Στα πεπραγμένα της4ετούς θητείας της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, στο σπουδαίο έργο που έχει παραχθεί παρόλες τις σοβαρές και αντικειμενικές δυσκολίες αλλά και στα προβλήματα που πρέπει να λυθούν ώστε να αναπτυχθεί απρόσκοπτα το Λιμάνι Κατακόλου, το 5ο τουριστικό λιμάνι της χώρας, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του, στο μικρό συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, ο πρόεδρος του Λεωνίδας Βαρουξής. “Ξεκίνησα ως πρόεδρος του ΔΣ με υψηλούς στόχους και με σύνθημα «Το λιμάνι μας ενώνει». Στην πορεία όλα αυτά τα χρόνια κι αφού πρώτα συναντήθηκα και συνομίλησα με πολλούς αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στη στόχευση που είχαμε. Και όμως προχώρησα, με το ίδιο όραμα, με τις ίδιες αρχές, μέχρι σήμερα, για να γίνουν, τα λόγια και οι στόχοι, πράξεις».

Ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ, μίλησε για παρασκηνιακό πόλεμο εις βάρος της διοίκησης και του ιδίου προσωπικάτονίζοντας πως  “Αν ήταν πρόεδρος άλλος, σιγά μην ασχολείτο κανείς” και μάλιστα απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα όσα καταγγέλλονται στο υπόμνημα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, επισημαίνοντας ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει πολυσέλιδο απαντητικό υπόμνημα για τα όσα υποστηρίζει ο κ. Αντύπας. “Διαθέτω… οπλοστάσιο αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Θα ακολουθήσω τη δική του τακτική. Αν ξαναπροκληθώ θα μιλήσω δημόσια…” είπε. Επίσης, στο  ερώτημα αν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος, ξεκαθάρισε πως “Έχω ένα μεγάλο project το οποίο αν ολοκληρωθεί θα παραιτηθώ»…

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η δική του διοίκηση είναι η μοναδική διοίκηση που έδωσε τον τομέα των οικονομικών, σε άτομο της αντιπολίτευσης και έβαλε εξαρχής Ορκωτό Λογιστή ώστε να ξέρει τι παρέλαβε, αλλά κυρίως τι πρέπει να διορθώσει. “Είναι η μοναδική διοίκηση η οποία δεν έβαλε δικό της Ορκωτό Λογιστή να ελέγξει τη θητεία της, υποχρέωση που έχουν εκ του Νόμου οι Δήμοι και οι ανώνυμες Εταιρίες, αλλά απευθυνθήκαμε στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) και αυτοί έστειλαν δικό τους να μας ελέγξει. Όποιος λοιπόν θέλει αυτήν την θέση, ας εξαγγείλει το πρόγραμμα του, ας δεσμευτεί να φέρει τα αποτελέσματα που φέραμε, να υποσχεθείότι δεν θα τα παρατήσει από συνεχή- πρόστυχο πόλεμο που εμείς δεχτήκαμε και να συνεχίσει στο θέμα της διαχείρισης να ορίζει τον υπεύθυνο της αντιπολίτευσης ως υπεύθυνο οικονομικών και να ζητάει από το ΣΟΛ να ελέγχει την διοίκηση του. Και οι πονηροί πολιτευτές- που έλεγε και ο τραγουδοποιός Διονύσης- να γνωρίζουν. Λάσπη πέταξαν στον ανεμόμυλο. Θα επιστρέψει στα μούτρα τους… περιττώματα και κοπριά πέταξαν. Θα επιστρέψουν στους ίδιους. Αν λοιπόν η αδέκαστη δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, κλείνουν προς τη λογική ότιόλες αυτές οι βλασφημίες, δεν πρέπει να τεθούν στο αρχείο, αλλά να στοιχειοθετηθούναπό τους δικομανείς ενώπιον του ακροατηρίου είμαστε έτοιμοι. Για να στιγματιστούν κάποια στιγμή- όπως τους αξίζει- οι συκοφάντες, οι πλαστογράφοι και οι σπιούνοι αλά Αρτέμη Μάτσα”.

Έργα και παρεμβάσεις

“Ποτέ άλλο λιμάνι δεν πήρε τόσα χρήματα και ποτέ άλλο λιμάνι δεν πήρε και δεν παίρνει κάθε χρόνο χρήματα” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ, αναλύοντας τα σημαντικότερα έργα που έχουν εκτελεστεί ή έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν.

Μάλιστα παρουσίασε και τη μακέτα του έργου διαμόρφωσης της Χερσαίας Ζώνης του λιμανιού ύψους 11 εκ. ευρώ, σημειώνοντας πως με την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου, το λιμάνι θα πάψει να είναι “γκρίζα αλάνα” και “δακτυλοδεικτούμενο”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη μελέτη κατασκευής υδατοδρομίου, στην υπογραφή για τη διαχείριση των αποβλήτων (SLOPS), στη συμφωνία με τη ΓΑΙΟΣΕ αλλά και στην ολοκλήρωση του έργου επέκτασης των λιμενοβραχιόνων και του έργου μπροστά από τα καταστήματα.

Στο σημείο που στάθηκε ιδιαίτερα, ήταν αυτό του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας τονίζοντας ότι το 5ο τουριστικό λιμάνι της χώρας, ήταν χωρίς προσωπικό. «Να το πω αμέλεια, άγνοια ή κάτι παραπάνω;To No 5 τουριστικό λιμάνι της χώρας μας που έχει το βαρύ χρέος να σηκώσει στους ώμους του το brand name  της Ολυμπίας δεν είχε υπαλλήλους.Αυτή την «παιδική χαρά» – όπως τη χαρακτήρισε ο Ορκωτός Λογιστής- ανέλαβα και γι’ αυτό με πνίγει η δίκαιη οργή, με όσους, αντί να στηρίξουν από το παρασκήνιο πολεμούσαν και διαρκώς πολεμούν τη Διοίκηση και μένα προσωπικά. Αποφάσισα λοιπόν με τη συνεργασία του νομικού μου συμβούλου να υποβάλλουμε προς έγκριση ένα νέο ΟΕΥ ο οποίος υπεβλήθη ακολούθως στο Δημοτικό συμβούλιο Πύργου, έγιναν κάποιες αφαιρέσεις, όχι με ευθύνη της διοίκησής μου, και τελικά μετά από μια χρονοβόρο διαδικασία πήρε πρόσφατα ΦΕΚ. Αυτόείναι ίσως η πιο σπουδαία παρακαταθήκη της διοίκησής μου, ώστε πλέον να εξασφαλισθεί αενάως η αυτονομία λειτουργίας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του νομικού αυτού προσώπου”.

…προβλήματα

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ασφάλεια και την άγρα πελατών ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα γενικότερα προβλήματα της λειτουργίας του ΔΛΤΠ επισημαίνοντας ότι έφυγε ο μοναδικός υπάλληλος και έμεινε μόνος να φτιάξει πρακτικά, να βγάλει αποφάσεις, να προωθήσει θέματα στην αποκεντρωμένη, για τεχνική περιγραφή, για έγκριση, για ανάθεση, για επιτροπές παραλαβής, για έγκρισηαπό το Δημοτικό Συμβούλιο, για τον Επίτροπο, για τις πληρωμές…. Κτλ. “Πείτε μου ποιος  έχει το μαγικό ραβδάκι και αν όχι, ποιος ο τρόπος να λυθούν αυτά τα προβλήματα; Αυτά προσπαθούν να μπαλώσουν οι δικομανείς, τις δικές τους ευθύνες. Το μόνο θετικό είναι ότι ο κ. Δήμαρχος κατάλαβε το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, όχι εξαιτίας μας, και συνέδραμε στέλνοντας πρόσφατα, άτομο για συνδρομή σε θέματα οικονομικά, άτομο για συνδρομή για θέματα καταγραφής πρακτικών και λοιπών ενεργειών, άτομο για συνδρομή και απεγκλωβισμό όλων των εκκρεμοτήτων που βρίσκονται στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Θα λυθεί  το πρόβλημα με την σημαντική αυτή βοήθεια; Κατ` αρχήν ο χρόνος είναι μικρός για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Φοβούμαι πως όχι… Γιατί πώς  να δουλέψει ο μύλος όταν έχουμε ακόμα την εξάρτηση από τις επιτροπές παραλαβής του Δήμου, που δεν είναι υπάλληλοι του Λιμενικού Ταμείου, που δεν έχουν γνώση καθημερινά του αντικειμένου επάνω στο οποίο δουλεύουμε, που ψάχνουν στο google να κάνουν επαφή με το αντικείμενο και επομένως με «τρομοκρατία» λύση δεν βρίσκεται. Στην πράξη ή απορρίπτουν ή παγώνουν κάθε διαδικασία σε θέματα σοβαρά όπως είναι η ασφάλεια. Ο Δήμαρχος, άλλαξε τρεις φορές τους προϊσταμένους της Τεχνικής Υπηρεσίας προκειμένου να προχωρήσει έστω ένα έργο και αντικατέστησε την προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών.Εύχομαι ολόψυχα να βρει λύση, γιατί ο Πύργος χρειάζεται έργα”.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουξής σχολίασε πως «Αν πάλι κάποιοι αλαλάζουν, ζητώντας τσίγκινα Κολοσσιαία ας υποστηρίξει κάποιος εγγράφως ότι αμφισβητεί την εντιμότητα και τον πατριωτισμό μου… Η τοπική κοινωνία ας αποφασίσει, ή σιωπά και δεχόμαστε όπως ζούμε ή αντιστεκόμαστε και απομακρύνουμε τα επικίνδυνα βδελύγματα, ώστε επιτέλους ο τόπος μας να πάρει ότι του αξίζει”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος