FOLLOW US: facebook twitter

Απόλλων Πύργου: «Η αφίσα του Καραλή είναι εκεί για να μας θυμίσει το επίτευγμα της Ολυμπιακής νίκης»

Ημερομηνία: 09-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Δ.Σ. του Απόλλωνα Πύργου εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας αναφέρεται στην αφίσα που τοποθέτησε το σωματείο στην πρόσοψη του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, αμέσως μετά την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή του, Εμμανουήλ Καραλή, ως 4ου Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ, στους Αγώνες του Τόκιο.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα Πύργου αναφέρει:

Η βαθιά επίδραση της αθλητικής σχέσης της οικογένειας Καραλή με τον προπονητή Σάκη Καίσαρη και τον Πύργο είναι γνωστή από χρόνια. Πριν από δύο χρόνια η οικογένεια αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Απόλλωνα Πύργου ως σύλλογο του Εμμανουήλ Καραλή που και ο ίδιος επιθυμούσε.
Ο Α.Ο. Κηφισιάς χωρίς καμία αντίδραση αποδέχτηκε την επιθυμία της οικογένειας για την μετεγγραφή. Έτσι γίνεται μεταξύ των σωματείων του στίβου. Ο αθλητής είναι το πρόσωπο που επιλέγει, ο αθλητής είναι ο πρωταγωνιστής, τα σωματεία οι διευκολυντές.

Ο Απόλλων Πύργου παρουσιάζει από το 1994 και για 27 χρόνια δράση στο στίβο. Ασχολείται αποκλειστικά με τον κλασικό αθλητισμό. Τα έξι τελευταία χρόνια οργανώνεται περισσότερο, με τη βοήθεια φίλων του στίβου και γονιών. Κάθε χρονιά παρουσιάζει την καλύτερη βαθμολογία απ’ τα σωματεία στην Ηλεία. Αξιολογείται στα πρώτα σωματεία στη Δυτική Ελλάδα και τριακοστό πέμπτο στη γενική βαθμολογία των 350 σωματείων στην Ελλάδα.

Η ενίσχυση του σωματείου με τον 4ο Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή ανέδειξε περισσότερο τη φήμη του σωματείου, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο. Ο Απόλλων Πύργου, λόγω των σοβαρότατων θεμάτων των πυρκαγιών, των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω covid-19 κρατά στάση αναμονής όσον αφορά την υποδοχή του πρωταθλητή του. Η υποδοχή του πρωταθλητή από πλευράς του σωματείου θα γίνει στον Πύργο με ταπεινότητα. Δυστυχώς η συμφορά που χτύπησε την περιοχή μας δεν επιτρέπει άλλες σκέψεις και δημόσια ανάδειξη της επίδοσης, της απόδοσης και του μεγέθους της επιτυχίας του 21χρονου 4ου Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ.

Το σωματείο του, στο Στάδιο Πύργου, εκεί όπου 27 χρόνια «γυμνάζονται» τα όνειρα των αθλητριών και των αθλητών του, εκεί που τα όνειρα μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο κατεβαίνουν στα σκάμματα, στις βαλβίδες, στα εμπόδια, στα κουλουάρ και εκεί που ανεβαίνουν στα σκαλοπάτια του βάθρου, εκεί για να μην λησμονηθεί ούτε μια στιγμή των κόπων τους, φιλοτέχνησε στα «τείχη» του Σταδίου του, μία αφίσα του κορυφαίου του αθλητή.

Μία συμβολική αφίσα όπου ο Εμμανουήλ ευχαριστεί τους γονείς του, το κοντάρι στήριξης της ζωής του. Αυτό που τον ώθησε στην 4η Ολυμπιακή νίκη, που τον έμαθε να χαμογελά αληθινά και να σκέφτεται τους ανθρώπους με ειλικρίνεια-ισότητα-αγάπη. Είναι οι γονείς, το «κοντάρι του». Το μήνυμα είναι σαφές: Όλοι πρέπει να τους αναγνωρίζουμε σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Στο μέλλον αυτή η μικρή συμβολική αφίσα ας αποτελέσει κίνητρο για ανάλογη ενέργεια της αξίας τόσο του Εμμανουήλ όσο κι άλλων Πυργιωτών που κατάφεραν να πετύχουν σπουδαίες διακρίσεις, κάνοντας περήφανους τους Πυργιώτες με τα επιτεύγματά τους. Είτε στον αθλητισμό είτε στον πολιτισμό είτε στην επιστήμη είτε στον άνθρωπο.
Το Στάδιο είναι αθλητικός χώρος. Καλό είναι που φιλοξενούνται αφίσες κτηρίων ή ναών της πόλης.

Ωστόσο η πρόσοψη του Σταδίου είναι το σπίτι όλων όσοι μέσα απ’ αυτό ανέδειξαν την πόλη και την περιοχή. Δεν θα υποδείξουμε Πυργιώτες ή ανθρώπους του αθλητισμού που πρόσφεραν στην πόλη. Υπάρχουν όργανα, υπάρχουν διαδικασίες, λειτουργεί η Δημοκρατία μέσα απ’ τους θεσμούς για να το πράξουν.

Προς το παρόν, η αφίσα του Εμμανουήλ Καραλή, με σεβασμό μικρότερη σε μέγεθος απ’ τις άλλες αφίσες των κτιρίων Τσίλερ, του Αγίου Νικολάου, είναι εκεί, για να μας θυμίσει το επίτευγμα της Ολυμπιακής νίκης, το μήνυμα προς τους γονείς και το σωματείο του, τον Απόλλωνα Πύργου, που έκανε διάσημο στα πέρατα της οικουμένης.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασίλειος Τσαούσης​

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λαμπρινή Αναστοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος