FOLLOW US: facebook twitter

Απολαυστική «Μαρία Πενταγιώτισσα» στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 07-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Σπαρταριστό γέλιο με Χατζηπαναγιώτη και Βίκυ Σταυροπούλου

Το απόλυτο δίδυμο, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Βίκυ Σταυροπούλου, απόλαυσε το θεατρόφιλο κοινό της Ηλείας, το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας, στην εμβληματική κωμωδία του Μπόστ «Μαρία Πενταγιώτισσα».

Ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Στο ρόλο της ηρωίδας, της «Μαρίας Πενταγιώτισσας» ο μοναδικός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης που προσέφερε άφθονο γέλιο επί σκηνής, με την απίστευτη Βίκυ Σταυροπούλου αλλά και τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τον Μελέτη Ηλία, τον Αργύρη Αγγέλου, το Χάρη Γρηγορόπουλο, τη Δανάη Μπάρκα, το Γιώργο Δεπάστα, τον Αχιλλέα Σκεύη και τον Αποστολο Καμιτσάκη. Όλοι τους ήταν υπέροχοι!

Το έργο του Μποστ τα είχε όλα: χιούμορ, συγκίνηση, πολιτικό στοχασμό, αγάπη για τους ανθρώπους, μα κυρίως δυο στοιχεία συχνά αντικρουόμενα στη νεοελληνική συνείδηση: τη λαϊκότητα και τη λογιοσύνη. Είπε με τα λίγα πολλά και έθιξε με τη φαινομενική αλαφράδα του βαθιά ζητήματα του καιρού μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος