FOLLOW US: facebook twitter

Αποκτά ουσιαστικό ρόλο στην «covid- εποχή» το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Κοινή συνέντευξη Γ. Λυμπέρη – Χ. Χριστόπουλου – Ε. Αγγελάκου – Κ. Τσαούση
-Προκηρύχθηκαν 19 θέσεις επικουρικών γιατρών και 60 νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού
-Σε λειτουργία μπαίνει άμεσα και η νέα πτέρυγα του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας

Τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την υγεία των κατοίκων όλου του νομού,  που καλείται να διαδραματίσει το Γενικό Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στην «covid – εποχή» αποκάλυψαν, χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, η αναπληρωτής του και διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης Ειρήνη Αγγελάκου, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης. Σύμφωνα με όσα είπαν, το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, θα εξυπηρετεί τα εκτός κορονοϊού περιστατικά και για το λόγο αυτό ενισχύθηκε τόσο με τη μεταφορά δύο κλινικών – ορθοπεδική και ουρολογική – από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Επίσης μπαίνουν οι βάσεις και για τη μετά covid εποχή, αφού στον «αέρα» βγαίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη 19 επικουρικών γιατρών όλων των ειδικοτήτων και 60 ατόμων νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ Χριστόπουλος, «έκλεισαν» όλες οι τυπικές υποχρεώσεις με την αποστολή των απαιτούμενων μελετών και άμεσα, μπαίνει σε λειτουργία και η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου η οποία θα στεγάσει τις κλινικές που θα εξυπηρετούν τους εκτός κορονοϊού ασθενείς.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, στην Αμαλιάδα θα προσληφθούν 19 επικουρικοί γιατροί και 60 άτομα νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν ΠΕ Νοσηλευτικής 2 άτομα, ΠΕ ή ΤΕ πληροφορικής 2, ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων 2, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας 4, ΤΕ νοσηλευτικής 8, ΔΕ τηλεφωνητών 10, ΔΕ φυλάκων 10, ΔΕ ηλεκτρολόγων – ηλεκτροτεχνιτών 1, υδραυλικών 2, μαγείρων 3, τεχνικών θερμαστών 1, ηλεκτρικών – ηλεκτρολογικών 1, τεχνικός ειδικότητας θερμοϋδραυλικών 1, γενικών καθηκόντων 5.

Χρήστος Χριστόπουλος : «Το σχέδιο για τη θωράκιση του νομού  μας»

Για τη στελέχωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό μίλησε, στη συνέχεια ο κ. Χριστόπουλος, τονίζοντας : «Μετά τις άοκνες προσπάθειές μας, έγινε δεκτή η πρότασή μας για την προκήρυξη των θέσεων επικουρικών γιατρών για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Υπάρχουν 19 θέσεις γιατρών ειδικοτήτων για τη νοσηλευτική μονάδα της πόλης – η προκήρυξη έχει υπογραφεί από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ – και εντός το πολύ δύο ημερών, θα μπουν στο σύστημα προκειμένου να καλυφθούν. Πέρα των γιατρών έχουν προκηρυχθεί 60 θέσεις για νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.  Ευελπιστούμε να υπάρξει ενδιαφέρον και όλες οι θέσεις να πληρωθούν». Επίσης, συμπλήρωσε ο κ. Χριστόπουλος « σήμερα, έφτασαν στο γραφείο και τα τελευταία έγγραφα που ζήτησα προκειμένου η νέα πτέρυγα του νοσοκομείο της Αμαλιάδας να λειτουργήσει εξυπηρετώντας τις ανάγκες για τις οποίες κατασκευάστηκε και παράλληλα θα θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη του νοσοκομείου στη μετά κορονοϊού εποχή».

Σε ό,τι αφορά τη θωράκιση του νομού απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού ο κ. Χριστόπουλος επεσήμανε: «Υπάρχουν και τα μέτρα που έχουμε λάβει για τη θωράκιση του νομού από την πανδημία του κορονοϊού. Η νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας λειτουργεί, προς το παρόν, μόνο ως εξωτερικά ιατρεία, με θεραπείες στην ορθοπεδική και τη χειρουργική κλινική και ενισχύθηκε από τους γιατρούς της ουρολογικής και ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Πύργου. Το νοσοκομείο του Πύργου διαθέτει αυτή τη στιγμή 18 κλίνες για non covid ύποπτα κρούσματα και 57 κλίνες για θεραπεία επιβεβαιωμένων covid θυμάτων. Επίσης διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 7 κλινών για θεραπεία covid θυμάτων και 6 κλίνες για άλλες ασθένειες. Στο επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε συντάξει, προβλέπονται ακόμα στην αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων ακόμα 5 κλίνες και  τουλάχιστον 3 κλίνες ακόμα στην αίθουσα covid».

Έχουμε, συμπλήρωσε, «μετακινήσει στον Πύργο, προσωπικό από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το οποίο θα επιστραφεί, όταν ξεπεράσουμε την πανδημία. Νομίζω πως η θωράκιση του νομού είναι πλήρης. Ελπίζουμε τα κρούσματα να παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και καταστάσεις όπως αυτές της Βόρειας Ελλάδας. Ευελπιστούμε επίσης στη βοήθεια των ιδιωτών γιατρών. Σύντομα θα τους καλέσουμε και πιστεύουμε πως θα είναι δίπλα μας».

Η προκήρυξη των θέσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ανέφερε με τη σειρά της η κ Ειρήνη Αγγελάκου, για να συνεχίσει λέγοντας «Ευελπιστούμε να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι. Να τονίσω πως στο νοσοκομείο της Αμαλιάδα, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί από το Υπουργείο Υγείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού».

Γιάννης Λυμπέρης : «Τα κρεβάτια της Αμαλιάδας παίρνουν τη θέση τους και θα χρησιμέψουν μέσα στην πανδημία»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις ανακοινώσεις εμφανίστηκε ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος ανέφερε : «Οι ανακοινώσεις που σήμερα έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας, δεν μπορούν παρά , ως δήμαρχος αλλά κυρίως ως γιατρός, να με ικανοποιούν και να μου δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας μέσα στη δύσκολη εποχή, που λόγω κορονοϊού ζούμε. Από την πρώτη μέρα που ο κ Χριστόπουλος, έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μετακίνηση γιατρών και προσωπικού από την Αμαλιάδα στον Πύργο, κράτησα μια συγκρατημένη θέση. Αυτό οφείλονταν στο ότι έχω πλήρη επίγνωση της πανδημίας και του δεύτερου κύματος που χτυπά τη χώρα και ελπίζοντας να διαψευστώ, θεωρώ πως ότι συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα, είναι θέμα χρόνου να φτάσει και στη Νότια». Άρα, συμπλήρωσε ο δήμαρχος «η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, έπρεπε να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να προλάβουν δύσκολες καταστάσεις. Οι  ανακοινώσεις του κ Χριστόπουλου για τις κλίνες οι οποίες προορίζονται για ασθενείς που πιθανά να νοσήσουν από τον  covid – 19 και θα χρειαστεί να νοσηλευτούν, είναι το λιγότερο, εφησυχαστικές και καθησυχαστικές για τους κατοίκους της Ηλείας».

Επιπροσθέτως ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε «Οι κινήσεις που έγιναν ώστε το νοσοκομείο του Πύργου, -ως νοσηλευτική μονάδα αναφοράς για τον covid-, να  είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το κύμα που έρχεται, είναι μέσα στο πλαίσιο της λογικής για να ξεπεράσουμε αυτόν τον κίνδυνο. Εγώ χαίρομαι γιατί τα κρεβάτια της Αμαλιάδας, παίρνουν τη θέση τους και θα χρησιμέψουν μέσα στην πανδημία για τους ασθενείς εκτός του κορονοϊού».  Καταλήγοντας ο δήμαρχος τόνισε «Η ανακοίνωση της προκήρυξης για την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού δεν είναι θέμα μόνο της διοίκησης του ΓΝ Ηλείας, της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου, αλλά είναι θέμα όλων μας με πρώτο τον Ιατρικό Σύλλογο και στη συνέχεια της Δημοτικής Αρχής, ώστε οι συνάδελφοι γιατροί να υποβάλλουν αιτήσεις να προσληφθούν και να υπηρετήσουν την κοινωνία προσφέροντας αυτά που έχουν σπουδάσει και αυτά που έχουν όλοι ορκιστεί».

Κώστας Τσαούσης : «Είμαστε αντίθετοι με όσους κάνουν, ανέξοδα, τον επαναστάτη»

Τη συνέντευξη ξεκίνησε ο κ Κώστας Τσαούσης, λέγοντας : «Εδώ και πολύ καιρό ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο Δήμος Ήλιδας, η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, βρίσκονται σε στενή συνεργασία με μοναδικό θέμα το νοσοκομείο της πόλης μας. «Η προσπάθεια του τελευταίου διαστήματος, η οποία μας έφτασε σήμερα σε αυτή την ευχάριστη θέση, έγινε με άκρα μυστικότητα, αντίθετα με κάποιους που κάνουν, ανέξοδα τον επαναστάτη. Εμείς παλεύουμε για την υγεία στην περιοχή μας και τίποτε άλλο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος