FOLLOW US: facebook twitter

Αποκλείει μονιμοποίηση των ΚΔΑΠ ο Θεοδωρικάκος

Ημερομηνία: 04-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Προτιμά τον «δημιουργικό ανταγωνισμό» με τον ιδιωτικό τομέα!

Απίθανο θα πρέπει θεωρείται το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης μόνιμων δομών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), αφού ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι δεν υφίσταται τέτοια σκέψη.

Παράλληλα,  ανέπτυξε το σκεπτικό του για τις συγκεκριμένες δομές πρόνοιας, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τη συνέχιση της λειτουργίας του, και τάχθηκε υπέρ του «δημιουργικού» ανταγωνισμού με τον ιδιωτικό τομέα,  κάτι που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για το εργασιακό τους μέλλον και τη βιωσιμότητα των δομών.

«Τα ΚΔΑΠ κάνουν σοβαρή και δημιουργική δουλειά, αλλού βέβαια αυτές τις υπηρεσίες τις προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας και αλλού γίνεται μέσα από δημοτικούς φορείς. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει και μια δημιουργική άμιλλα ανάμεσα σε όλους αυτούς, γιατί όπου υπάρχει δημιουργικός ανταγωνισμός, είναι  καλύτερα τα αποτελέσματα. Θα στηρίξουμε το σχετικό πρόγραμμα όπου υπάρχει,  δεν έχουμε αντιμετωπίσει, ως τώρα τουλάχιστον, τη σκέψη να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα», δήλωσε.

Ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, Γιάννης Μπιτζούνης, τόνισε στην «Πρωινή» ότι αυτές οι δηλώσεις είναι πλήρως αναντίστοιχες με τις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα.

«Η δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου καθιστά ανακόλουθη την κυβέρνηση ως προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και καλό θα ήταν να ανακληθεί. Συμβασιούχοι 15 χρόνια και πλέον, με αποδεδειγμένα κοινωνικό αντίκτυπο, δεν θα πρέπει να θεωρούνται προσωρινοί και η Κυβέρνηση να μην έχει πρόθεση να τους μονιμοποιήσει. Σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν θα έπρεπε να γίνεται καν λόγος για τα αυτονόητα. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη χρόνος η Κυβέρνηση να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος