FOLLOW US: facebook twitter

«Αποκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων από το Κεντρικό Κράτος» είναι το ζητούμενο για τον Γιάννη Λυμπέρη και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Ημερομηνία: 11-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, το πρωί της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019, ανοίγει ένας νέος κύκλος για το ανώτερο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού.  Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης εξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της  ΚΕΔΕ, όπου για πρώτη φορά συμμετέχει από τη θέση του επικεφαλής της δεύτερης τη τάξει παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα».

Στις δηλώσεις του για την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο κ. Λυμπέρης ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που  τον στήριξαν, μα πάνω από όλα τους Ηλείους αιρετούς που τον τίμησαν στην πρόσφατη διαδικασία, εκλέγοντάς τον στο κεντρικό τριτοβάθμιο όργανο της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού.

«Να επαναφέρουμε πόρους στην Αυτοδιοίκηση»

Θέτοντας τους στόχους της επόμενης μέρας για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο κ Λυμπέρης επεσήμανε : «Ελπίζουμε πως, μετά από μια άγονη περίοδο δυο θητειών, θα καλυτερεύσει η κατάσταση τόσο για τη Χώρα όσο και την Αυτοδιοίκηση η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις , «υπεξαιρέσεις», όπως συνηθίζουμε να τις λέμε στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ-, από την Κυβέρνηση, στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Πρόκειται για τις παρακρατήσεις που γίνονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και τη ΣΑΤΑ, η οποία έχει υποδιπλασιαστεί. Ελπίζουμε πως με τις πιέσεις και τις προσπάθειές μας θα καταφέρουμε να φέρουμε σε κάποιο βαθμό τους πόρους πίσω στην Αυτοδιοίκηση, ώστε να αγγίζουν τα ποσά της προ κρίσης εποχής.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω, ότι και τότε υπήρχαν παρακρατηθέντα ποσά και με συνεχείς επαφές στα Υπουργεία προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο για να διορθωθεί  η κατάσταση».

Κλείνοντας ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» επεσήμανε: «Για να μπορέσει να «αναπνεύσει» η Χώρα  και η Περιφέρεια θα πρέπει να γίνει αποκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων από το Κεντρικό Κράτος. Αυτό επιζητούμε όλοι και είναι το μανιφέστο που συντάχθηκε το 2007 στην Κυλλήνη, όταν η Ηλεία και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ, φιλοξενήσαμε την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ»

Να σημειώσουμε ότι η πορεία του προγράμματος  «Φιλόδημος» και η μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι τα δύο βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος