FOLLOW US: facebook twitter

Αποκατάσταση ζημιών στο κολυμβητήριο Αμαλιάδας – Τι αποφάσισε το ΔΣ του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος»

Ημερομηνία: 22-06-2020 | Συντάκτης:

Εργασίες επιδιόρθωσης στις ηλεκτρολομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας δρομολογεί η δημοτική αρχή, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να μην τεθεί σε κίνδυνο μελλοντικά η λειτουργία του.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «Ο Ηλείος»ο πρόεδρος Γιώργος Μπακέλλας, το κολυμβητήριο είναι ένα τεράστιο έργο, Ολυμπιακών διατάσεων, το οποίο όμως δεν συντηρείται επαρκώς έτσι ώστε να λειτουργεί όλο το χρόνο χωρίς να χρειάζεται να διακόψει τη λειτουργία του παρότι στο παρελθόν έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες.

«Για τη συντήρησή του απαιτείται να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό αποτελούμενο από επιστήμονες και τεχνίτες.Στο νομικό πρόσωπο δεν υπηρετεί τέτοιο προσωπικό αλλά και στο δήμο το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για τις ανάγκες του δήμου. Στο κολυμβητήριο προέκυψε έκτακτη ανάγκη επισκευής των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων γι αυτό το λόγο στείλαμε αίτημα με αρθ. πρτ. 579/4-6-2020 στην Τεχνική υπηρεσία η οποία μας απάντησε ότι αδυνατεί να ικανοποίηση το αίτημά μας, καθόσον αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού και δεν υπηρετούν μηχανικοί με αντίστοιχες ειδικότητες και γνώσεις.Κατόπιν τούτων και λόγω της έκτακτης ανάγκης απευθυνθήκαμε σε ιδιώτη μηχανολόγο μηχανικό προκειμένου να συντάξει τεχνική περιγραφή των εργασιών της ανωτέρω επισκευής με το απαιτούμενο κόστος», ανέφερε ο κ. Μπακέλλας τονίζοντας ότι η συνολική δαπάνη είναι 3.968 ευρώ.

Ενδεικτικά, προβλέπεται επισκευή του δικτύου ηλιοθερμίας, επισκευή του δικτύου ανακυκλοφορίας νερών κολυμβητικής δεξαμενής και επισκευή δικτύου άρδευσης.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Λοχοβίτης καταψήφισε με το σκεπτικό ότι «από την τοποθέτηση του προέδρου προκύπτει ότι οδηγούμαστε σε μερική ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου μέσω επισκευών και συντήρησης. Επίσης η τεχνική έκθεση της εταιρείας δεν συνοδεύεται από έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου αναγκαιότητας του έργου και κοστολόγησης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος