FOLLOW US: facebook twitter

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το δίκτυο που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ημερομηνία: 08-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η δράση του οργανωμένου εγκλήματος από τη Μύκονο έως τη Βουλή και το Μαξίμου, η επιρροή του ακόμη και στις ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ και η δολοφονία του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ το 2018 – Αξιωματούχοι της Κατεχάκη μιλούν ακόμη και για «εξαφάνιση» κινητών ώστε να μην αντληθούν στοιχεία για τις επαφές των θυμάτων

Ηεν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι πιθανόν αποτέλεσμα μεγάλων, αιματηρών συγκρούσεων στο ελληνικό οργανωμένο έγκλημα που ξεκίνησαν μετά την ενέδρα θανάτου, το ξημέρωμα της 1ης Μαΐου 2018, σε ταβέρνα στην Παλλήνη ενός πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ, με τον οποίο ο δημοσιογράφος είχε ορισμένες επαφές και κάλυπτε τη δραστηριότητά του. Ο εν λόγω αστυνομικός, που ουδέποτε καταδικάστηκε για οποιοδήποτε αδίκημα, θεωρείται ότι «συνέδεε» την περίοδο 1995-2018 πολιτικούς, ιδιώτες, άτομα από τον ποινικό χώρο και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα αυτές οι διασυνδέσεις είχαν φθάσει έως και το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και προ μερικών ετών, ακόμη και με την τοποθέτηση προσώπου σε νευραλγικό πολιτικό πόστο. Οπως προέκυψε από ημιτελή έρευνα της ΕΥΠ – η οποία δημοσιοποιήθηκε το 2020 –  την περίοδο 2016-2017 συνεργάτες του αστυνομικού των ΕΚΑΜ φρόντιζαν μέσω αυτών των επαφών να μη γίνονται (έναντι αμοιβής) αστυνομικοί έλεγχοι σε περίπου 1.000 παράνομα καζίνα, οίκους ανοχής, νυκτερινά καταστήματα και άλλα. Με κύκλο συναλλαγών 1 εκατ. ευρώ μηνιαίωςπολλά από τα οποία δίνονταν σε ενστόλους σε κρίσιμα πόστα». Σε σημαντικέςαναφορές προχώρησαν μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη που παρακολουθούν την έρευνα για τη στυγερή δολοφονία, πριν από περίπου 10 ημέρες στον Αλιμο, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Αιμόφυρτος ο 22χρονος που είχε βουτήξει στον Θερμαϊκό

Κρατικοί διαγωνισμοί και επενδύσεις στη Μύκονο

Μάλιστα, οι ίδιοι επισημαίνουν και ότι «μέσω αυτού του «δικτύου» ποινικοί έφτασαν στο σημείο να συμμετέχουν σε κρατικούς διαγωνισμούς, όπως για την τροφοδοσία των hotspots μέχρι και για το κυλικείο της Βουλής ή ακόμα και σε ιδιωτικές συναλλαγές για συστήματα κρατήσεων σε ξενοδοχεία, σε επενδύσεις στη Μύκονο και αλλού. Καθότι αυτές οι «υψηλές επαφές» βοηθούσαν σε αρκετές περιπτώσεις το οργανωμένο έγκλημα να φύγει από τα όρια της προστασίας καταστημάτων, του λαθρεμπορίου πετρελαίου και τσιγάρων και να στραφεί και σε άλλου τύπου εγκληματικές επενδύσεις. Επιπλέον το ίδιο σύστημα είχε τη δύναμη να επηρεάζει για πολλά χρόνια, σε σημαντικό βαθμό, τις ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου ακόμα και σε ανώτατες θέσεις να τοποθετούνται αρεστοί αστυνομικοί που εξυπηρετούσαν το «δίκτυο». Επίσης υπήρχε το σχέδιο πολλοί νονοί της νύχτας να ενταχθούν στο ίδιο σύστημα συμφερόντων, σε ένα πανίσχυρο «σχήμα» με τη συμμετοχή από ποινικούς μέχρι αστυνομικούς, πολιτικά πρόσωπα κ.λπ., κι έτσι να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στην προώθηση των συμφερόντων του. Ωστόσο μετά τον φόνο του αστυνομικού των ΕΚΑΜ που διατηρούσε σημαντικές ισορροπίες, και απέτρεπε εγκληματικές συγκρούσεις, το δίκτυο αυτό διαλύθηκε. Παρότι επιχείρησαν ορισμένοι αστυνομικοί αλλά και κακοποιοί να υποκαταστήσουν τον ρόλο του πρώην αστυνομικού ή συνεργατών του, απέτυχαν οικτρά, αφού δεν ήξεραν να διατηρούν τις εύθραυστες ισορροπίες. Και έτσι άρχισαν αμέσως εσωτερικές φονικές συγκρούσεις κυρίως για τη διανομή των εισπράξεων…

Ο εμφύλιος διέλυσε το «δίκτυο»

Είναι ενδεικτικό του τρόπου δράσης και της ισχύος του «δικτύου» ότι σε δύο από αυτές τις επιθέσεις υπήρξε άγνωστη άνωθεν παρέμβαση ώστε να εξαφανιστούν ή να μην ελεγχθούν τα κινητά των θυμάτων. Κι αυτό προκειμένου να μην αντληθούν στοιχεία από συνομιλίες και μηνύματα σε Viber, Whatsap και άλλες διαδικτυακές εφαρμογές. Δύο μέλη του «συστήματος» αυτού που περιγράφεται στο πόρισμα της ΕΥΠ δολοφονήθηκαν σε Χαϊδάρι και Βριλήσια. Σε μια περίπτωση ο φόνος έγινε μπροστά στα μάτια αστυνομικών που φρουρούσαν παρανόμως το θύμα. Και οι δύο δολοφονηθέντες στις εν λόγω επιθέσεις είχαν στενή πολυετή σχέση με τον δημοσιογράφο, την οποία δεν αρνήθηκε ο ίδιος στις αναρτήσεις του. Μάλιστα με έναν από αυτούς εμφανιζόταν στο πόρισμα της ΕΥΠ να είχε συναλλαγές μερικών χιλιάδων ευρώ, οι οποίες υποστηρίχθηκε ότι αφορούσαν διαφήμιση νόμιμης εταιρείας καφέΟ σημαντικός δημοσιογράφος που έπεσε θύμα της άνανδρης επίθεσης στον Αλιμο είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις γιατί στην έρευνα της ΕΥΠ μνημονευόταν το όνομά του (σ.σ.: αφορούσε συνομιλίες του με αστυνομικούς και λεσχειάρχες για τον έλεγχο καταστημάτων και καζίνων). Προβάλλοντας τη θέση του ότι δεν είχε καμιά σχέση με παράνομες πράξεις, ότι ήταν θύμα σκοπιμοτήτων από την ΕΥΠ και ότι η σχετική έρευνα είναι άκυρη. Ακολούθως άρχισε έναν κύκλο «έντονων» και συνεχόμενων αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του για τον δολοφονηθέντα αστυνομικό στην Παλλήνη και το εν λόγω δίκτυο με τις υψηλές γνωριμίες. Κάτι που προφανώς ενόχλησε μεγάλο τμήμα του «συστήματος» αυτού».

Οι αξιωματούχοι της Κατεχάκη μιλούν για μια εγκληματική ενέργεια με έντονο πολυετές παρασκήνιο, που είναι πολύ πιο σύνθετο από ό,τι παρουσιάζεται. Και αυτό γιατί δεν φαίνεται να αφορά μόνο τη δημοσιογραφική κάλυψη ορισμένων εγκληματικών ενεργειών και έχει πολλές ακόμα προεκτάσεις.

Τα συμβόλαια θανάτου και η υπόθεση Γκιόλια

Η εγκληματική ενέργεια έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού δείχνει επικίνδυνη κλιμάκωση στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο δεν δίστασε να σκοτώσει εκπρόσωπο των ΜΜΕ. Παράλληλα, εκφράζεται και ο φόβος ότι μπορεί να γίνουν παρεμφερείς επιθέσεις, α λα Μεξικό, εναντίον πολιτικών στόχων, δικαστικών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. κ.λπ. Σημειώνεται πάντως ότι το 2015 στη δικογραφία που είχε σχηματίσει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχε αναδειχθεί ότι κακοποιοί είχαν αναλάβει «συμβόλαια θανάτου» με στόχο τη δικαστική λειτουργό κυρία Παρασκευή Καλαντζή που είχε δικάσει την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το 2012 μάλιστα ομάδα ποινικών είχε τοποθετήσει βόμβα μεγάλης ισχύος στην κατοικία της κυρίας Καλαντζή στο Χαλάνδρι. Σημειώνεται πάντως ότι και σε πρόσφατη έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το καλοκαίρι του 2010 στην Ηλιούπολη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ένοπλη οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», υπήρξαν ενδείξεις για συνεννοήσεις ποινικών και άλλων ιδιωτών στην επιλογή του ανθρώπινου «στόχου» που χτύπησε τελικώς η οργάνωση «αντάρτικου πόλης».

Το «φιλμ» κινήσεων των δολοφόνων

Οσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε 13 φορές έξω από το σπίτι του στην οδό Θ. Αννινου από δύο επιβάτες μοτοσικλέτας που φαίνεται να είχαν συνεργούς. Οπως περιέγραψαν οικείοι του στην Ασφάλεια Αττικής, ο δολοφονηθείς τις περισσότερες φορές τον μήνα έφθανε σχεδόν την ίδια ώρα στο σπίτι του – επιστρέφοντας από τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν,  ακολουθώντας την Αττική οδό και τη λεωφόρο Κατεχάκη.

Περίπου πέντε-έξι φορές τον μήνα άλλαζε αυτό το μεσημβρινό δρομολόγιο με επισκέψεις σε γραφεία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., στη ΓΑΔΑ ή παραλαμβάνοντας τη σύζυγό του κοντά στη λεωφόρο Μεσογείων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν ενδελεχώς τις κάμερες στην Αττική οδό και σε άλλους δρόμους (σε γειτονικά καταστήματα, γραφεία εταιρειών κ.λπ.) προκειμένου να δημιουργήσουν το «φιλμ» των κινήσεων των δολοφόνων σχετικά με την παρακολούθηση, την άφιξη στο σημείο του εγκλήματος, τη διαφυγή τους κ.λπ. Ακόμα, έχουν ξεκινήσει τις συνήθεις «σαρώσεις» κλήσεων στην περιοχή για να εντοπιστούν τα κινητά των δραστών.

Επιπλέον ξεκίνησε η εξέταση της συσκευής του κινητού του θύματος, ενώ γίνονται και άλλες παρεμφερείς κινήσεις με μικρές ελπίδες ανεύρεσης εκμεταλλεύσιμων στοιχείων. Και αυτό με το δεδομένο ότι τα περισσότερα από τα 25 «συμβόλαια θανάτου» που έχουν καταγραφεί από την άνοιξη του 2017 έχουν μείνει ανεξιχνίαστα. Πολλά από αυτά αφορούν εκδίκηση για προγενέστερες δολοφονίες, «προληπτικές» επιθέσεις ποινικών για να αποτραπεί «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος τους. Οπως εξάλλου και μάχη συμφερόντων για το λαθρεμπόριο αλλά και για τον έλεγχο νυκτερινών κέντρων στη Μύκονο και σε άλλα θέρετρα (αφού τα νυκτερινά κέντρα και καταστήματα στα αστικά κέντρα είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού). Η ΕΛ.ΑΣ. στις περισσότερες περιπτώσεις γνωρίζει τους περισσότερους από τους φυσικούς ή ηθικούς αυτουργούς, με αδυναμία ωστόσο να συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία.

Η αναζήτηση της μηχανής και η επίθεση στο Φάληρο

Οι εκτελεστές γνωρίζουν τις μεθόδους της ΕΛ.ΑΣ. και χρησιμοποιούν κινητά μιας χρήσης, μεταμφιέζονται, εγκαταλείπουν τα οχήματα σε περιοχές χωρίς κάμερες, κ.λπ. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζεται στον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του διτρόχου (ανάμεσα σε περίπου 400 κατόχους παρόμοιων ίδιας μάρκας και ίδιου τύπου μοτοσικλετών) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και δεν έχει εντοπιστεί. Πάντως σε τέσσερις-πέντε τουλάχιστον οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια οι δράστες εξαφάνισαν τις μοτοσικλέτες που είχαν χρησιμοποιήσει για να μην αντλήσει η ΕΛ.ΑΣ. στοιχεία από DNA κ.λπ. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και στη δολοφονία ποινικού τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο, η οποία θεωρήθηκε ανταποδοτική της φονικής επίθεσης εναντίον του αστυνομικού των ΕΚΑΜ δύο μήνες νωρίτερα στην Παλλήνη. Η επίθεση του Παλαιού Φαλήρου που αποδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. – χωρίς να προσκομιστεί οποιοδήποτε άλλο στοιχείο – σε συμμορία των δυτικών προαστίων είχε και άλλες σημαντικές ομοιότητες με αυτήν του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι ομοιότητες αφορούν την αμφίεση των δύο δραστών που επέβαιναν σε δίτροχο, ότι υπήρχε σύστημα υποστήριξης όπως και στην εν ψυχρώ δολοφονία στον Αλιμο, ενώ και σε εκείνη την περίπτωση είχε ριχθεί χαριστική βολή.

Τα δημοσιεύματα που μπήκαν στο μικροσκόπιο

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να εντοπίσουν τα κίνητρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ σε πρόσφατες ή παλαιότερες αναρτήσεις του στο site bloko. gr, στο οποίο ήταν υπεύθυνος. Αρχικά ερευνήθηκαν ορισμένες αναρτήσεις του 2018, όπου ανάμεσα στα άλλα ανέφερε για ένα θύμα του οργανωμένου εγκλήματος ότι «ορισμένοι τού αποδίδουν καθαυτή δαιμονική όψη και αποδίδουν τη δολοφονία του σε σκοτεινά συμφέροντα εξίσου κολοσσιαίων επιχειρηματικών, ίσως και πολιτικών συμφερόντων». Ακόμα, εκείνη την περίοδο – τον Οκτώβριο αυτής της χρονιάς – είχε προχωρήσει σε ανάρτηση όπου μνημόνευε ότι «από γραφεία εταιρείας στον Πειραιά (σ.σ.: κατέγραφε το όνομά της) είχαν «ξεκινήσει» οι παρακολουθήσεις για δύο αιματηρές επιθέσεις εναντίον ποινικών, εκ των οποίων ο ένας έχασε τη ζωή του και ο άλλος τραυματίστηκε».

Κατονόμασε ποινικούς

Επιπλέον το ίδιο 24ωρο σε τηλεοπτική εκπομπή κατονόμαζε ποινικούς ως δράστες δολοφονίας – τον Σεπτέμβριο του 2018 – μιας γυναίκας στην Αγία Παρασκευή. Χωρίς ωστόσο οι ιδιώτες αυτοί να κατηγορηθούν τελικώς ή να παρουσιάζονται ορισμένα σχετικά ενδεικτικά ή αποδεικτικά στοιχεία για τις εν λόγω αναφορές. Ακόμα, μετά την αναφορά του ονόματος στην προαναφερόμενη δικογραφία της ΕΥΠ προχώρησε, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2020, σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα όπου δήλωνε ότι δύο άτομα που μνημονεύονταν σε αυτήν (και οι δύο δολοφονήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο) ήταν φίλοι του, ότι ήταν δημοσιογραφικές «πηγές» του και ότι είχαν σκοπό να αποστασιοποιηθούν από την εγκληματική δραστηριότητα ή ήταν θύματα σκευωριών της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα σε άλλη ανάρτησή του είχε παραδεχθεί ότι είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης σε ποινική υπόθεση ενός εξ αυτών – για θέματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης – γιατί ήταν «θύμα σκευωρίας» της ΕΛ.ΑΣ. Συμπλήρωσε δε ότι προχώρησε σε υπερασπιστική κατάθεση παρότι γνώριζε πως ο εν λόγω ποινικός είχε εμπλακεί σε πολλές άλλες εγκληματικές επιθέσεις. Επίσης σε δύο-τρεις περιπτώσεις φέρεται να μιλούσε με άλλους ποινικούς για θέματα κινήσεων στο εσωτερικό του οργανωμένου εγκλήματος ή να προχωρούσε σε σχετικές συζητήσεις με αστυνομικούς. Σε πρόσφατες αναρτήσεις του άρχισε να περιγράφει στοιχεία και στιχομυθίες που είχε με τους δολοφονηθέντες ποινικούς. Και ανάμεσα στα άλλα σημείωνε ότι «οι κακοποιοί γνώριζαν εκ των προτέρων τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.». Επιπλέον διατύπωνε τη θέση ότι μέλη αυτού του δικτύου μπορεί να είχαν δολοφονηθεί από την ΕΥΠ!

Το δημοσίευμα στο οποίο έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι εκείνο που ανάρτησε στις 3 Ιουλίου 2020 στο site του bloko. gr με τίτλο «Η διαμεσολάβηση σε συμβόλαιο θανάτου πρωτοκλασάτου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.».

Αρχικά λοιπόν περιγράφει ότι το 2016 είχε ενημερωθεί από ποινικό πως υπήρχε σχέδιο εξόντωσης αξιωματικού της Ασφάλειας Αττικής, γιατί του είχε αποδοθεί «υπερβάλλων ζήλος» – όπως πίστευαν οι ποινικοί – σε ελέγχους ιδιωτών, που ήταν ενοχλημένοι.

Με τον δημοσιογράφο να μνημονεύει ότι και ο ίδιος ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε το σχέδιο εξόντωσής του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ σημείωνε ότι εκείνη την περίοδο έπαιξε ρόλο κατευναστικό που οδήγησε στην εκτόνωση της κατάστασης.

«Τους ενημέρωσα για τη διεύθυνσή μου»

Ωστόσο σε αυτό το δημοσίευμα του περασμένου Ιουλίου που αφορούσε το παλαιότερο σχέδιο δολοφονίας του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μια αναφορά που φαίνεται να αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την αιματηρή επίθεση στον Αλιμο. Οπως έγραφε λοιπόν πέρυσι το καλοκαίρι ο Γιώργος Καραϊβάζ, «κατόπιν όλων αυτών το 2016 επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας (σ.σ.: για το θέμα του απειλούμενου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.). Από το άτομο αυτό πολύ πρόσφατα είχα δεχθεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχομένου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του αστυνομικού των ΕΚΑΜ που σκοτώθηκε στην Παλλήνη, με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει. Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μη χάσουν χρόνο, αλλά, κυρίως, για να μην… κουράζονται».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί τώρα, οι απειλές το 2016 που περιγράφει ο Γιώργος Καραϊβάζ αφορούν σημαντικό αξιωματικό της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Οι απειλές που είχε δεχθεί ο εν λόγω αστυνομικός φαίνεται να προέρχονταν από τις φυλακές Κορυδαλλού λόγω της δικογραφίας που είχε σχηματίσει τότε η Δίωξη Εκβιαστών για βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δικαστών, πολιτικών που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, κ.λπ. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να δεχόταν μηνύματα για ενδεχόμενη αιματηρή επίθεση εναντίον του και είχε επιχειρήσει να διερευνήσει τι συνέβαινε. Τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η έρευνα της υπηρεσίας του ήταν πλήρης και τεκμηριωμένη.

Εκείνη την περίοδο λοιπόν ο εν λόγω αξιωματικός που είχε μπει στο «στόχαστρο» ατόμων της νύχτας είχε πληροφορηθεί την κατευναστική πρωτοβουλία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ηξερε αυτόν που έκανε τις απειλές

Και ότι στο πλαίσιο αυτό πράγματι προχώρησε το 2016 σε συνάντηση με ποινικό που ήξερε ορισμένους κατηγορουμένους για εκείνη τη δικογραφία με τις εκρήξεις. Δηλαδή γνώριζε από τότε αυτόν που φαίνεται να επανήλθε και να εκτόξευσε τις πρόσφατες απειλές κατά του δημοσιογράφου, όπως έγραφε τον περασμένο Ιούλιο στο bloko. gr. Με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να γνωρίζουν συνεπώς έτσι, μέσω του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και με βάση τις συζητήσεις του 2016, περί ποίου προσώπου πρόκειται. Με την ΕΛ.ΑΣ. να διερευνά τι ρόλο μπορεί να είχε στο δραματικό συμβάν στον Αλιμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος