FOLLOW US: facebook twitter

Αποκαλύψεις: Ο ΕΟΔΥ δίνει πλασματικά στοιχεία

Ημερομηνία: 29-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα»  και «Δημοκρατία» , ο ΕΟΔΥ, ανακοινώνει λανθασμένα και ελλιπή στοιχεία για τα κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των κρουσμάτων που φτάνει στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι πλασματικός, με την Επιτροπή, να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό νοσούντων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχει δημιουργηθεί ένα «παράλληλο» σύστημα καταγραφής και ελέγχου των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τα στοιχεία που δίνονται στην Επιτροπή και που τελικά ανακοινώνονται, να έχουν κενά και να μην είναι τα πραγματικά, προκαλώντας τεράστιο προβλημα στον σχεδιασμό και την εισήγηση των μέτρων από τους επιστήμονες. «Ορισμένοι έχουν γίνει μάρτυρες σε τραγελαφικές καταστάσεις κατά το ημίωρο πριν από την ανακοίνωση των κρουσμάτων», αναφέρει το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας».

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» , το συγκεκριμένο «παράλληλο»  σύστημα, που έχει στηθεί από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ σε συνδυασμό με ιδιωτική εταιρεία, ενημερώνει με καθυστέρηση τουλάχιστον επτά ημερών για τα κρούσματα, ενώ, όπως αναφέρει το «Βήμα» , αν ο εντοπισμός του κρούσματος γίνει από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, τότε δηλώνεται πρώτα στον Οργανισμό, ο οποίος τα καταχωρεί με άλλη λογική και κυρίως με άλλο ρυθμό, καθώς φιλοδοξεί να κατασκευάσει το δικό του νέο αυτόματο σύστημα μητρώου ασθενών.

Σύμφωνα και πάλι με το «Βήμα» , γιατροί που είχαν πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) διαπίστωναν ότι αν πρόσθεταν τα θετικά, τα αρνητικά και τα υπό διερεύνηση τεστ, ήταν το 1/3 των κρουσμάτων που ανακοινώνονταν, με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ να αποτελούν στην πραγματικότητα μια «πρόχειρη συγκόλληση δύο αρχείων διαφορετικής συλλογής».

Το «αποτέλεσμα» όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Δημοκρατίας είναι «οι επιστήμονες που εισηγούνται τα μέτρα να μην έχουν την πλήρη εικόνα και να ακολουθούν ασθμαίνοντας την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας». Αμφότερες οι εφημερίδες, αναφέρουν πως το συγκεκριμένο γεγονός, έχει σημαντικές συνέπειες και και εντός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και παρασκήνιο εντός κυβέρνησης, σημειώνουν ότι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι στενός φίλος και προσωπική επιλογή του Βασίλη Κικίλια για την θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ. Θυμίζουν επίσης ότι η υπόθεση με την μη αξιόπιστη καταγραφή των κρουσμάτων δεν είναι νέα με τους λοιμωξιολόγους και τους επιστήμονες, εκτός αλλά και εντός επιτροπής, να διαμαρτυρονται δημόσια για ελλιπή στοιχεία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Εγκληματικές οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη – Σε γνώση του Μαξίμου το παράλληλο σύστημα του ΕΟΔΥ»

«Οι σημερινές καταγγελίες των εφημερίδων Βήμα και Δημοκρατία οφείλουν άμεσα να διερευνηθούν σε όλα τα επίπεδα», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. «Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιούσε παράλληλο σύστημα καταγραφής με αποτέλεσμα την μη αληθή αποτύπωση των κρουσμάτων», σημειώνει και προσθέτει: «Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη». «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή όλων μας χωρίς να έχει πρόσβαση στα πραγματικά στοιχεία. Απαιτούμε εδώ και τώρα την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής, δημοσιοποίηση που εδώ και έξι μήνες η κυβέρνηση αρνείται».

Η απάντηση του ΕΟΔΥ

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ κάνει λόγο για «ευφάνταστα σενάρια», που «όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στη χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές». Όπως υπογραμμίζει ο ΕΟΔΥ, «συκοφαντούν τους 2.500 εργαζόμενους, οι οποίοι για 10 μήνες βρίσκονται με αυταπάρνηση, καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, για να προστατέψουν τη Δημόσια Υγεία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο ΕΟΔΥ επανασυστάθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και δομήθηκε μέσα στη μεγάλη κρίση του κορονοϊού, με νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών. Η συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ήταν, είναι και θα παραμείνει άριστη». «Υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος