FOLLOW US: facebook twitter

Αποφασίζουν σήμερα για Γ΄ Εθνική και τοπικά

Ημερομηνία: 05-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Προς 11 Απριλίου η επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής-Σίγουρη θεωρείται η ακύρωση της σεζόν στα τοπικά

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τελικά η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Από την Ομοσπονδία ζητήθηκε να δοθεί άδεια ώστε η πρώτη συνεδρίαση να γίνει με φυσική παρουσία των μελών επειδή προβλέπεται να γίνουν μυστικές ψηφοφορίες για τις θέσεις του αναπληρωτή προέδρου, του α’ αντιπροέδρου και του ταμία, όμως η απάντηση της Κυβέρνησης ήταν αρνητική και έτσι η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνεδρίαση θα αποφασιστεί ο νέος εκτελεστικός γραμματέας και η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με πιθανότερη την Κυριακή 11 Απριλίου. Την Τετάρτη 14 Απριλίου, αναμένεται να διεξαχθούν οι πρώτοι εξ αναβολής αγώνες του 9ου Ομίλου. Ο Αίας θα πάει στα Βραχνέικα για να παίξει το εξ αναβολής της 2ης αγωνιστικής με τον Διαγόρα και το Διαβολίτσι θα υποδεχθεί τον Εθνικό Σκουλικάδου στο εξ αναβολής της 4ης αγωνιστικής. Παίζοντας αυτά τα παιχνίδια, θα απομένουν άλλα δύο εξ αναβολής  Αίας-Διαβολίτσι και Εθνικός Σκουλικάδου-Διαγόρας (για την 3η αγωνιστική), ματς τα οποία θα γίνουν σε άλλη εμβόλιμη ημερομηνία.

Όσο για τον τρόπο διεξαγωγής, η εισήγηση για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί έγινε από την προηγούμενη Επιτροπή και δεν αναμένεται να αλλάξει. Οι ομάδες θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν (από την 5η αγωνιστική). Με την ολοκλήρωση του Α΄ γύρου του πρωταθλήματος, οι πρώτοι κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν 2 ομίλους των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 και Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο. Για τον υποβιβασμό, τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει τα σενάρια πως δεν θα υποβιβαστούν ομάδες από τη Γ΄ Εθνική, κάτι όμως που φαντάζει δύσκολο εφόσον στόχος της Ομοσπονδίας είναι η μείωση των ομάδων τα επόμενα χρόνια και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε 4-5 ομίλους. Η τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι αυτή που θα δώσει απαντήσεις για όλα. Θυμίζουμε πως συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν συμμετοχή 129 ομάδες.

Προς ακύρωση της σεζόν στα τοπικά

Τέλος, σήμερα αναμένεται να ληφθεί «κεντρική απόφαση» για το τι μέλλει γενέσθαι με τα τοπικά πρωταθλήματα που τελούν σε αναστολή. Έχοντας φτάσει πλέον στον Απρίλιο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποφασιστεί οριστική διακοπή των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ακύρωση της σεζόν. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει προβιβασμός ομάδων στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο, με βάση και το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί στις ανώτερες κατηγορίες, και σύμφωνα με το οποίο πρέπει να διενεργούνται δύο test-Covid την εβδομάδα από τις ομάδες, ένα για τις προπονήσεις κι ένα 24 ή 48 ώρες πριν τους αγώνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος