FOLLOW US: facebook twitter

Απόφαση για άμεση εξόφληση οφειλών στον ΧΥΤΥ

Ημερομηνία: 27-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Τι αναφέρει η εισήγηση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Γ. Λυμπέρη

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλών προς την ανάδοχο εταιρεία αποφάσισε στην προχθεσινή του συνεδρίαση διά περιφοράς το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας, προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στον νομό και να αποτραπεί ο εφιάλτης παλαιότερων ετών.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, οι Δήμοι-μέλη άμεσα θα αποπληρώσουν τις οφειλές τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας και επιπλέον θα κάνουν όποιες ενέργειες χρειαστεί, ώστε να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των οφειλών προς την εταιρία για τις μέχρι σήμερα εργασίες.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, την άμεση καταβολή προς των Σύνδεσμο των παλαιών οφειλών (εισφορών), των οφειλών που απορρέουν από την από 15-7-2019 σύμβαση και των οφειλών που προβλέπονται στον εγκεκριμένο Κανονισμό Τιμολόγησης έτους 2020. Δήμος-Μέλος που δεν θα εξοφλήσει τις ανωτέρω οικονομικές υποχρεώσεις, δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου και απόθεσης απορριμμάτων στο χώρο του ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς», τόνισε στην εισήγησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», δύο δήμοι δεν έχουν καταβάλει ακόμα το σύνολο των οφειλών τους για τη χρήση του ΧΥΤΥ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε η «Πρωινή», η ανάδοχος εταιρεία ανακοίνωσε προς τη διοίκηση του Συνδέσμου ότι από σήμερα θα διακόψει τη διαχείριση των απορριμάτων στην Τριανταφυλλιά, καθότι έχει λάβει μόνο το 60% περίπου των οφειλών ύψους 1,13 εκατ. ευρώ και πως ακόμα δεν έχει υπογράψει νέα σύμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος