FOLLOW US: facebook twitter

Δελτίο καιρού – Αποφάσεις φθινοπώρου: Φέτος θα γραφτούμε σε μαθήματα χορού

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Φθινοπώριασε θαρρείς…

και είναι τέλος Εποχής

και εσύ να τρέχεις να κρυφτείς

στη σιωπή της Λογικής!

Φεύγει λοιπόν κι ο Σεπτέμβρης. Ο μήνας  που -ως ένατος –  εγκυμονεί τη νέα αρχή. Άνοιξαν τα σχολεία ξεκινήσαμε κι οι μεγάλοι τα νέα μας προγράμματα, τις νέες αποφάσεις μας,  αλλαγές στην καθημερινότητα, αντιμετώπιση αναγκών,  λιγότερες αναβολές.

Υποσχέσεις: Θα κάνουμε συζητήσεις πρωτότυπες, δεν θα μας παρασύρουν στην εύκολη ηδονή των αντιπαραθέσεων για τα ίδια και τα ίδια. Δεν θα τσακωθούμε για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και αν χρειάζεται υπεράσπιση, εξάλλου τι σχέση έχουμε εμείς με δαύτον;

Δεν θα τσακωθούμε για το αν έπρεπε να αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια, ούτε θα τσιμπήσουμε  στη εθνική συνείδηση που πρέπει να διαμορφώνει το μάθημα της Ιστορίας. Δεν θα ασχοληθούμε με το μάθημα των Θρησκευτικών κι αν το Συμβούλιο Επικρατείας είπε ότι πρέπει να γίνει κατήχηση, εμείς ξέρουμε ότι αν δεν σε κατηχεί το σπίτι σου δεν  κατηχείσαι με τίποτα.  Όχι, είναι ανθυγιεινά θέματα και θα τα αποφεύγουμε όπως τα ζωικά λίπη.

Δεν θα πάρουμε μέρος στη ξηρασία που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, όπου κάθε συζήτηση θυμίζει  τελετή επιβεβαίωσης ίδιων και παμπάλαιων θέσεων, σαν χορός χωρίς κινήσεις, από γέρους χορευτές με λουμπάγκο.

Όχι, κύριοι. Φέτος θα εμβαθύνουμε, θα πρωτοτυπήσουμε. Θα αναζητήσουμε -σε πείσμα των καιρών – το άρωμα γυναίκας που μας ταιριάζει, θα γραφτούμε σε μαθήματα αληθινού χορού και θα διατηρήσουμε το καλοκαιρινό μας μαύρισμα με κάθε θυσία…

Έγινε παρεξήγηση και εξήγηση δεν δόθηκε

Τόσα τηλεοπτικά συνεργεία τόσες απευθείας συνδέσεις και ξαφνικά όλα τινάχτηκαν στον… αέρα του ΣΚΑΙ, της ΕΡΤ και όλων των κυβερνητικών ΜΜΕ.

Για την πολυδιαφημισμένη συνάντηση που δεν έγινε ποτέ, ας όψεται  το «ουκρανικό σκάνδαλο». Κατ’ άλλους βέβαια, ουσιαστικά μία τέτοια συνάντηση δεν είχε προγραμματιστεί ποτέ. Ψιλά γράμματα θα μου πεις. Η φωτογραφία που χρειαζόταν για το φιλοθεάμον κοινό βγήκε και με το παραπάνω. Ούτε γάτα ούτε ζημιά λοιπόν.

Τώρα αν με την  άφιξη του Κυριάκου στις ΗΠΑ έσκασαν μύτη και οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τραμπ που  κινδυνεύει ακόμα και με έκπτωση από τα καθήκοντα του, τι να κάνουμε ας πρόσεχε. Μετά μου λες εσύ να μην είσαι προληπτικός…

Πρώτη δοκιμασία αντίστασης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε από την πρώτη στιγμή της θητείας της πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις που υπόσχεται να φέρει και στην εργασία, τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μέσα από το πρώτο κιόλας νομοθέτημα έσπευσε να καταργήσει τρεις προστατευτικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους.

Επομένως, τα συνδικάτα έχουν πολλούς λόγους όχι απλώς να αντιπαρατεθούν στις προωθούμενες αντεργατικές ρυθμίσεις, αλλά και να υπερβούν μακροχρόνιες δομικές αδυναμίες και γεροντικές ασθένειες  για να παίξουν τον ρόλο τους ως φορείς άμυνας και στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων.

Η  πρώτη απεργιακή αναμέτρηση ήταν μια δοκιμασία αντοχής για την κυβέρνηση και για τα συνδικάτα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη σαφή υπεροπλία της πρώτης, καθώς έχει στο πλευρό της σχεδόν το σύνολο των επιχειρηματικών και εργοδοτικών ενώσεων, των «αγορών», προφανώς των δανειστών, που με τα τρία μνημόνια έδειξαν την απέχθειά τους στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και των ΜΜΕ που έχουν παραδοσιακή αλλεργία στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Φυσικά, πρόκειται μόνο για την πρώτη αναμέτρηση. Το μόνο βέβαιο με αυτή την κυβέρνηση είναι ότι -δυστυχώς- θα δώσει πολλές ευκαιρίες στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Δεν θα είναι δογματικοί

Φαίνεται ότι οι ασκήσεις επι χάρτου του κου Καραμανλή σχετικά με την Πατρών -Πύργου μάλλον δεν βγαίνουν. Κάτι η Κομισιόν που έδειξε να μην ενθουσιάζεται με τους πειραματισμούς του υπουργού, κάτι η καθολική αντίδραση των αυτοδιοικητικων του νομού- και όχι μόνο – κάτι το κράξιμο της τοπικής κοινωνίας που δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι πίσω από τον ντόρο κρύβεται απλά η εξυπηρέτηση ημετέρων, αποφάσισαν να πάψουν να είναι δογματικοί. Τάδε εφη τουλάχιστον ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κος Καραγιάννης. Και επειδή σ αυτή τη ζωή μάθαμε να λέμε ποτέ δεν είναι αργά, ας ευχηθούμε για το καλό όλων να αλλάξουν ρότα. Έστω και τώρα…

Αποτέλεσμα εικόνας για senior citizen

Ο Γιάννης με ένα ν και το πόθεν έσχες

Υψηλά εισοδήματα και καταθέσεις στο εξωτερικό φανέρωσαν τα πόθεν έσχες του Γιάνη Βαρουφάκη που δόθηκαν στη δημοσιότητα, όμως ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έχει την απάντηση.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter

Τιμή μου που δηλώνω μεγάλα  εισοδήματα από τα βιβλία και την εργασία μου στο εξωτερικό. Ακόμα μεγαλύτερη ότι από αυτά πληρώνω μεγάλο φόρο στο Δημόσιο μας: 147.592€ το 2016 & 295.926€ για το 2017. Ξέρετε άλλο πολιτικό που κάνει μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος & δεν έχει εξάγει ούτε 1€;

Έβαλε γκολ ο Γιάνης δεν νομίζετε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος