FOLLOW US: facebook twitter

Αποχώρησε από την προεδρία της «Σάρενας» η Τ. Νιάρχου: «Πάλεψα επί 22 χρόνια για την Καλίδονα»

Ημερομηνία: 27-04-2022 | Συντάκτης:

  • Αφήνει βαριά παρακαταθήκη στην πολιτιστική ιστορία της νότιας Ηλείας

Τέλος εποχής για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλίδονας «Η Σάρενα», καθώς αποχώρησε από την προεδρία η Τριανταφυλλιά Νιάρχου, έπειτα από είκοσι δύο συνεχόμενα χρόνια!

Η κ. Νιάρχου πρωτοεκλέχθηκε πρόεδρος το 2000 και έκτοτε η θητεία της ανανεωνόταν με μεγάλη πλειοψηφία από τα μέλη του συλλόγου, τα οποία εξέφραζαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της και τη συνεισφορά της.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, η Τριανταφυλλιά Νιάρχου έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων της και σε κλίμα συγκίνησης ανακηρύχθηκε επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου.

Όπως τόνισε και η ίδια σε ανάρτησή της, ήταν 22 χρόνια γεμάτα με αναμνήσεις ευχάριστες και δυσάρεστες, 22 χρόνια γεμάτα ανιδιοτέλεια, προσφορά και εθελοντισμό, 22 χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων για το χωριό της τον τόπο που γεννήθηκε.

«2000 ΕΩΣ 2022! 22 Χρόνια και νιώθω λες και ήταν χθες! Είκοσι δύο χρόνια, οι συμπατριώτες μου και μέλη του Συλλόγου έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τιμώντας με την παρουσία τους σε κάθε Γενική Συνέλευση με πλήρη απαρτία. Ποτέ δεν χρειάστηκε να ακυρωθεί κάποια γενική συνέλευση και να επαναληφθεί. Στις εκλογικές αναμετρήσεις με ευγνωμοσύνη αναφέρω πως εκλεγόμουν συνεχώς με πλειοψηφία. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όμως, και αποχωρώ με ήσυχη και καθαρή τη συνείδησή μου ότι τίμησα την ψήφο τους και τους εκπροσώπησα παντού χωρίς να υπολογίζω κανένα κόστος. Πάνω από όλους και όλα το χωριό μου. Όταν οι στόχοι που έβαζα, είχαν καλά αποτέλεσμα, εισέπραττα την εκτίμησή τους και την ηθική τους στήριξη. Έπαιρνα δύναμη και κουράγιο και με αυτά πορευόμουν», τόνισε η κ. Νιάρχου και πρόσθεσε ότι παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες, δεν εγκατέλειψε και συνέχιζε να προσφέρει.

«Στο ταξίδι αυτό ανεβήκαμε πολλοί στο τρένο, όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής άρχισαν και μερικοί κατέβαιναν. Το τρένο συνεχίστηκε και φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, με επιβάτες που είχαν τα ίδια αισθήματα, τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια ενδιαφέροντα για το χωριό μας. Όλους αυτούς τους ευγνωμονώ. Στάθηκαν δίπλα μου, δημιουργήσαμε μια υποδομή, την οποία και παραδίδουμε στο νέο ΔΣ με την ευχή να προστατευτεί και να μεταβιβαστεί για τις επόμενες γενιές. Όσο για αυτούς που κατέβηκαν από τη διαδρομή, γιατί δεν εξυπηρετήθηκαν τα προσωπικά τους συμφέροντα, με δίδαξαν πολλά, με προβλημάτισαν, έγινα καλύτερη και με τη σειρά τους και αυτούς τους ευχαριστώ.
»Η χθεσινή Γενική Συνέλευση με φόρτισε συναισθηματικά. Έκανα τον απολογισμό των πεπραγμένων μου για όλα αυτά τα 22 χρόνια. Αφού τελείωσα με πρόταση του Προεδρείου της ΓΣ, με ανακήρυξαν Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας ομόφωνα. Η συγκίνηση μου έντονη. Μου ήρθαν στον νου πολλά περιστατικά, τα οποία έθιγαν την αξιοπρέπειά μου, αλλά ποτέ δεν ζήτησα εξηγήσεις. Αυτά ήταν αγκάθια στα πόδια μου. Τα έβγαζα και προχωρούσα. Μετά τη χθεσινή απόφαση της ΓΣ , που λόγω του Πάσχα ήταν παρόντες και φίλοι της Καλίδονας που παρακολούθησαν τις διαδικασίες, με γέμισαν με ψυχική δύναμη, η οποία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να συνεχίσω να τα προσπερνάω και να σταθώ δίπλα στο νέο ΔΣ, προσφέροντας τις γνώσεις που με την εμπειρία μου έχω αποκτήσει. Αρκεί να μου το ζητούν» επισήμανε και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όσους της έδωσαν την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις ιδέες για το συμφέρον της Καλίδονας, καταλήγοντας με τη ρήση του Καζαντζάκη ότι «Η ψυχή ξέρει πολύ καλά τι κάνει, πως έχει να δώσει λόγο στα πατρικά χώματα κι ας κάνει πολλές φορές πως το ξεχνάει…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος