FOLLOW US: facebook twitter

Αποχαρακτηρισμό τμήματος του Ε74 ζητά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 07-02-2023 | Συντάκτης:

Δημοτικό θέλει μέρος του δρόμου Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχ. Ολυμπία

Τον αποχαρακτηρισμό του οδικού τμήματος από τη διασταύρωση Αρχαίας Πίσσας (Ακαδημία) μέχρι τη Δημοτική Κοινότητα Λιναριάς, συνολικού μήκους 4,57 χλμ, που ανήκει στον Ε74 (Τρίπολη- Λεβίδι- Βυτίνα- Ολυμπία- Πύργος) θα ζητήσει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φλέσσας, η δημοτική αρχή θέλει τον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου δρόμου σε «δημοτικό» από «εθνικό» για να υποβάλει πρόταση για διαδρομή ποδηλατική και πεζοπορίας.

«Η κυκλοφορία σε επίπεδο Εθνικού Δικτύου εξασφαλίζεται από την παράκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Δημοτική Οδός από την γέφυρα Κλαδέου έως την Ακαδημία είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Από τη διασταύρωση Κοσκινά έως τη γέφυρα Κλαδέου έχει ήδη αποχαρακτηριστεί από Εθνικό Οδικό Δίκτυο και έχει ενσωματωθεί στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στα πλαίσια των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ακολουθήσουν την νέα προγραμματική περίοδο, προτίθεται να συντάξει μελέτη και να υποβάλει πρόταση για ποδηλατική και πεζοπορίας διαδρομή σε συνέχεια του έργου που εκτελείται ‘’Τουριστική διαδρομή’», τόνισε.

Η υποβολή του αιτήματος εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς οι δημοτικοί σύμουλοι Γιώργος Αηδόνης, Αντώνης Μουζής, Κων/νος Σοφιανός και Γεώργιος Γεωργούλης δήλωσαν ότι απέχουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος