FOLLOW US: facebook twitter

Από εβδομάδα σε εβδομάδα ο εμβολιασμός στα Κέντρα Υγείας

Ημερομηνία: 09-02-2021 | Συντάκτης:
Στο… περίμενε το ιατρικό προσωπικό για την παραλαβή και τα e-ραντεβού

Σχεδόν απίθανο είναι να ξεκινήσει αύριο ο μαζικός εμβολιασμός του τοπικού πληθυσμού στα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, αφού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει  η διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού για εμβόλιο μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, τα Κέντρα Υγείας που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα, έχουν κάνει τη σχετική προετοιμασία για να υποδεχθούν τα εμβόλια, αλλά μέχρι και χθες δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα γίνει η παραλαβή και πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε τακτική βάση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μη τέλεση εφημεριών από το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας έχει ρυθμιστεί προσωρινά από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ωστόσο τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία ραντεβού και εμβολιασμών.

«Είμαστε έτοιμοι και έχουμε οργανώσει τους χώρους, τον εξοπλισμό και το προσωπικό για να παραλάβουμε τα εμβόλια. Περιμένουμε να ξεκινήσει η διαδικασία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να κλειστούν τα ραντεβού από τους πολίτες για εμβολιασμό, να καταρτίσουμε λίστες και να προγραμματίσουμε τον εμβολιασμό με συγκεκριμένο προγραμματισμό κάθε ημέρα», επισημάνθηκε από έγκυρες πηγές στην «Πρωινή».

Με βάση τα όσα μεταφέρθηκαν από ιατρικές πηγές, πιθανότερη ημερομηνία έναρξης εμβολιασμών στα Κέντρα Υγείας της Ηλείας είναι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, κάτι που θα φανεί και από το πότε θα ξεκινήσουν επίσημα τα ηλεκτρονικά ραντεβού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική μερίδα του τοπικού πληθυσμού, ιδιαίτερα ηλικιωμένοι στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη, ρωτούν καθημερινά στα Κέντρα Υγείας για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός, καθώς η μετακίνηση στον Πύργο είναι ακριβή, επισφαλής και χρονοβόρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος