FOLLOW US: facebook twitter

Από τον λόφο της Γαλανής η αρχή-Τριμερής συνεργασία για τη φυσική αναγέννηση της Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 07-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

-«Κλείδωσε» και η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Από τον λόφο της Γαλανής θα ξεκινήσει το φιλόδοξο εγχείρημα της αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στην πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπίας, στο οποίο θα συμπράξουν το ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank και ο Περιβαλλοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «we4all», σε συνεργασία με το δασαρχείο Πύργου, το οποίο θα έχει και την εποπτεία του έργου.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας του ομίλου Eurobank κ. Μιχάλης Βλασταράκης, οι ιδρυτές της We4all Γιάννης Ηλιόπουλος και Αντώνης Μπογδάνος, και ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, μετέβησαν στον λόφο της Γαλανής για μια πρώτη αυτοψία στον χώρο όπου θα γίνουν οι πρώτες δενδροφυτεύσεις, πιθανότατα από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στόχος είναι να φυτευτούν 10.000 δέντρα πλατύφυλλα, κυρίως είδη δρυός, τα οποία για μια τριετία θα συντηρούνται από τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο να εξασφαλιστεί η επιτυχία της προσπάθειας. Παράλληλα, σχεδιάζεται και μια μικρή ανάπλαση με την κατασκευή θέσης θέασης, ώστε να βελτιωθεί και αισθητικά ο χώρος.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, επιδίωξή του είναι να συμβάλλουν όλοι καθοριστικά στη φυσική αναγέννηση.

«Μετά τη συνέχιση των αντιδιαβρωτικών έργων, προχωράμε στη μελέτη που ολοκληρώνουμε εντός των ημερών για την αναδάσωση διπλοκαμένων και τριπλοκαμένων εκτάσεων σε περιοχές που έχουν αισθητική και αντιπλημμυρική δραση, κυρίως πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και στα ανάντη των πρανών των λόφων στους οικισμούς Μιράκας, Πλατάνου, Πελοπίου και όπου αλλού προκύψει ότι χρειάζεται, προκειμένου να αλλάξουμε και να υποβοηθήσουμε τη φυσική αναγέννηση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για το διαρκές και άμεσο ενδιαφέρον τη Eurobank και τη we4all, καθώς η συμβολή τους είναι καθοριστική», τόνισε ο κ. Λάττας.

«Κλείδωσε» και η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ

Όπως έγραψε προ ημερών η «Πρωινή», δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα προστεθεί στις προαναφερθείσες δράσεις.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο δασάρχης Πύργου, το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει την απομάκρυνση της υποβλάστησης των εκτάσεων που δεν έχουν καεί, πιθανότατα ως τον Ερύμανθο, καθώς και τη συντήρηση του οδικού αντιπυρικού δικτύου.

«Στις δράσεις που προανέφερα, θα προστεθούν και τα έργα που θα εκτελέσουμε σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι κατά βάση η απομάκρυνση της υποβλάστησης των μη καμένων εκτάσεων στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και η συντήρηση του αντιπυρικού δικτύου, καθώς και άλλα έργα σε συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας», επισήμανε ο κ. Λάττας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος