FOLLOW US: facebook twitter

Από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων στον δήμο Αρχ. Ολυμπίας – Επενδυτικό δάνειο για την αγροτική οδοποιία

Ημερομηνία: 29-12-2021 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη χορήγηση επενδυτικού δανείου 3,96 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να εκτελεστεί η εργολαβία για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την αγροτική οδοποιία του δήμου.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φλέσσας, το δάνειο θα χορηγηθεί κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (1,98 εκατ. ευρώ) και κατά 50% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων (1,98 εκατ. ευρώ), με επιτόκιο σταθερό (ενδεικτικό) 1,91% για το 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, και σταθερό επιτόκιο 3,1% , για το 50% από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, ανεξάρτητα από τον χρόνο συνομολόγησης, καθώς αφορά στην εφαρμογή ενός ενιαίου προγράμματος χρηματοδότησης που αποπληρώνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου είναι 15 χρόνια, με έναρξη εξυπηρέτησης την 1η Ιανουαρίου του επομένου της ολοκλήρωσης του έργου ή της προμήθειας έτους, όπως προκύπτει από την σύμβαση ανάθεσης του έργου ή της προμήθειας. Η Ενδεικτική Συνολική εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση είναι 159.294,75 ευρώ.

Για κάθε ποσό δανείου που θα εκταμιεύεται πριν από την ολοκλήρωση του έργου – προμήθειας – μελέτης, θα καταβάλλεται αντίστοιχα για κάθε εξάμηνο ο απλός καθαρός τόκος που αναλογεί στο αναληφθέν ποσό από την ημερομηνία της εκταμίευσης μέχρι την 31/12 του έτους ολοκλήρωσης του έργου – προμήθειας – μελέτης. «Ο Δήμος εκχωρεί στο Ταμείο από σήμερα και για όλη τη διάρκεια του δανείου από όλα γενικά τα έσοδα του «Δήμου» και κατά προτεραιότητα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Για την Πρόσθετη ασφάλεια του δανείου σε κεφάλαιο, κάθε είδους τόκους, έξοδα κλπ, ο δήμος σε περίπτωση κήρυξης έκπτωτου του αναδόχου του Έργου, εκχωρεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων έως την ολοκλήρωση και το κλείσιμο του Έργου, όλες τις αξιώσεις του που απορρέουν ή θα απορρεύσουν από τη σύμβαση ανάθεσής του Έργου/Προμήθειας και ειδικότερα την εγγυητική επιστολή καλής εκτελέσεως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος