FOLLOW US: facebook twitter

Από την Ολυμπία η αρχή της εκστρατείας εθελοντικής αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 07-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε χθες Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 η εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα βρίσκεται στην Ηλεία μέχρι και το Σάββατο 11 Απριλίου 2020.

Η δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος,για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και στο νομό μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου – Covid 19. Η πρωτοβουλία αυτή, γίνεται πράξη με τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και Δήμων της Ηλείας.

Χθες το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, τον πρώτο σταθμό του προγράμματος της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της ΠΔΕ, η οποία επανδρώθηκε και λειτουργεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου.  Εκεί, συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους Χάρη Σπηλιόπουλο και Βασίλη Αρβανίτη,με τον πρόεδρο της Τ.Κ Παναγιώτη Μαντά και την Συντονίστρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Ν.Μ Πύργου – Γ.Ν Ηλείας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την πορεία της αιμοληψίας. Το αυξημένο ενδιαφέρον δε των πολιτών, με τους οποίους ο κ. Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να τους ευχαριστήσει για την ανταπόκρισή τους, οδήγησε στην απόφαση, η Κινητή Μονάδα να ξαναβρεθεί στην Ολυμπία και την Τετάρτη, καθώς αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στο Λάλα.

Ο αντιπερεριφερειάρχης Ηλείας κ. Β. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΠΕ Ηλείας για την λειτουργία προσωρινού τμήματος εθελοντικής αιμοδοσίας στο διοικητήριο και στην αιμοδοσία που ξεκίνησε χθες στην Ολυμπία.  

“Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι, ενώ επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν, η πρόσβασή τους στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας είναι δύσκολη, λόγω των ιδιαιτέρως αυστηρών μέτρων. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να διευκολύνουμε τους πολίτες, επιδιώξαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας εδώ.” Σημείωσε ο κ. Γιιαννόπουλος. Τέλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλο, τους αντιδημάρχους και βεβαίως τον Μητροπολιτη Ηλείας κ. Γερμανό για το δημόσιο κάλεσμα και όλους τους φορείς και συλλόγους που ενισχύουν την εθελοντική αιμοδοσία.

Από την πλευρά της η Συντονίστρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα, ευχαρίστησε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιαννόπουλο για την εξασφάλιση της παρουσίας της Κινητής Μονάδας της ΠΔΕ στην Ηλεία και όλους τους εκπροσώπους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την οργάνωση και διευκόλυνση της αιμοληψίας όπως και όλους τους εθελοντές αιμοδότες.

*Το πρόγραμμα:

  • Τρίτη 7/4/2020 – Λάλα (Δημοτικό Κατάστημα) 9:30-14:00
  • Τετάρτη 8/4/2020 -Αρχαία Ολυμπία (Δημαρχείο) 9:30-14:00
  • Πέμπτη 9/4/2020 – Πύργος (κεντρική Πλατεία) 9:30-14:00
  • Παρασκευή 10/4/2020 – Λεχαινά (Πλατεία) 9:30-14:00
  • Σάββατο 11/4/2020 – Ζαχάρω (προαύλιος χώρος Κ.Υ) 9:30-14:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος