FOLLOW US: facebook twitter

«Από την εξάρτηση στην απεξάρτηση» στο Συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας-Δράσεις στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη

Ημερομηνία: 17-06-2022 | Συντάκτης:

Από το Πολυδύναμο Κέντρο & το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Πύργου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»

  • Στο Συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας η κεντρική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Ιουνίου
  • Δράσεις και στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, διοργανώνεται εσπερίδα την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 18:00 με θέμα: «Από την εξάρτηση στην απεξάρτηση», από το Πολυδύναμο Κέντρο & το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Πύργου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις».
Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας.

Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα των εξαρτήσεων, ένα σύνθετο φαινόμενο πολλαπλής αιτιολογίας, καθώς και την πολυδιάστατη ψυχοκοινωνική προσέγγιση που απαιτείται για την απεξάρτηση. Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στην εσπερίδα, χαιρετισμό θα απευθύνει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος ενώ ομιλητές θα είναι η ψυχολόγος και επ. υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Παναγιώτα Τσαπαρδώνη, ο υπευθυνος του τομέα Ερευνα του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Παπαναστασάτος, και ο αν. υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ Γιώργος Παπαμακάριος, η ψυχολόγος Ευφροσύνη Αγγελοπούλου από το Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου και ο εκαπιδευτικής ανηλίκων Γρηγόρης Καρδαράκος.

Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Μονάδα Κοινωνικής Ένταξης Πύργου σχεδιάζουν και εφαρμόζουν θεραπευτικές προτάσεις για την απεξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, καθώς και τις εξαρτητικές συμπεριφορές που αφορούν το διαδίκτυο/gaming και τα τυχερά παιχνίδια. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, η συμμετοχή είναι εθελοντική, το πρόγραμμα δεν χορηγεί υποκατάστατα ή άλλα φάρμακα, τηρείται το απόρρητο και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Τα δύο Προγράμματα είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2621037411, 2621035735, καθημερινά 8:00 – 17:00.
Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: polidinamo-pyrgos@kethea-kyttaro.gr &
rehab-pyrgos@kethea-kyttaro.gr.


Δράσεις στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εξαρτήσεων το Κέντρο Πρόληψης πρόκειται να υλοποιήσει στην Αμαλιάδα τις παρακάτω δράσεις:

  • Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 με 12:00 π.μ. Έναρξη Υπαίθριας Ανοιχτής Δανειστικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, στον Εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης. Η δράση είναι ανοιχτή για το κοινό
  • Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα19:00-20:30. Βιωματικό εργαστήριο «Το κουμπί της αγάπης» για γονείς και παιδιά νηπιαγωγείου και Ά Δημοτικού, με στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης γονιού παιδιού και την ανάδειξη της αξίας της αγάπης. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 17 Ιουνίου 2022 στο 2622029710.Συντονίστρια εργαστηρίου Κατερίνα Μάσσαλα, ψυχολόγος.Το εργαστήριο θα γίνει δια ζώσης στον εξωτερικό χώρο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, Πάρκο Μπελογιάννη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00-12:00 π.μ.Βιωματικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά που φοιτούν στην ΄Β και ΄Γ δημοτικού με τίτλο «Αν θέλεις να δεις φάλαινα». Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει σε γονείς και παιδιά τη δυνατότητα μέσα σε ένα χώρο ασφάλειας και αποδοχής να ανακαλύψουν νέους διασκεδαστικούς τρόπους για να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, στο Πάρκο Μπελογιάννη.Συντονίστρια εργαστηρίου Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου, ψυχολόγος. Λόγω περιορισμένου αριθμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 17/6/2022 στο 2622029710 ή στο paremvaseisamaliadas@gmail.com ή στην παρακάτω φόρμα:
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccEzkgMRNKA5ESW1e_iThsV-SykvyA-1jk6brR4mlCx7QHpQ/viewform?usp=sf_link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος