FOLLOW US: facebook twitter

Από το παγκάκι στο ΚΗΦΗ

Ημερομηνία: 25-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

astegos-amaliada

Παρέμβαση των κοινωνικών δομών του δήμου Ήλιδας για τον ηλικιωμένο άστεγο

Η δημοσιοποίηση του δράματος του άστεγου ηλικιωμένου που βρέθηκε να κοιμάται σε παγκάκι στην Αμαλιάδα, κινητοποίησε άμεσα τις υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας που έδειξαν την απαραίτητη ευαισθησία και τον περιέβαλαν με στοργή.

Ο Παναγιώτης Χατζόπουλος όπως ονομάζεται ο ηλικιωμένος μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Γιάννη Ντακούλια και του προσωπικού του «Βοήθεια στο Σπίτι» βρήκε στέγη, σίτιση και ιατρική φροντίδα άμεσα. Οι υπηρεσίες του δήμου τον οδήγησαν στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια στο χώρο του ΚΗΦΗ Ήλιδας.

Ο ηλικιωμένος που ξαφνικά βρέθηκε στο δρόμο, στο χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου τον περίμεναν καθαρά ρούχα, προσωπική φροντίδα, σίτιση και χώρος να κοιμηθεί. Σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσει τις ιατρικές εξετάσεις και πλέον θα οδηγηθεί σε χώρο για τη μόνιμη φιλοξενία του από το δήμο Ήλιδας.

Μιλώντας στην Πρωινή ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Γιάννης Ντακούλιας που συνόδευσε τον ηλικιωμένο χθες για όλες τις διαδικασίες μαζί με το προσωπικό του «Βοήθεια στο σπίτι» (κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και οικιακή βοηθό), τόνισε πως ο δήμος θα βρίσκεται δίπλα στον ηλικιωμένο εκφράζοντας τα φιλάνθρωπα αισθήματά του και προσφέροντας του ασφάλεια, παίρνοντας τον από το δρόμο και το παγκάκι που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες και οδηγώντας τον, σε κέντρο φιλοξενίας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος