FOLLOW US: facebook twitter

Απλήρωτοι για 4ο συνεχόμενο μήνα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ!  

Ημερομηνία: 10-12-2021 | Συντάκτης:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Κινητοποιήσεις με τα σχολικά του λεωφορεία  ετοιμάζουν σήμερα το πρωί  οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στον Πύργο

 

  • Θα παραδώσουν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Κοινό μέτωπο δημιουργούν οι επιχειρηματίες ιδιωτικών παιδικών σταθμών ανά την χώρα, μπροστά σε μια σειρά προβλημάτων που έχουν ανακύψει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με κυριότερο τη μη πληρωμή τους από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), για το πρόγραμμα ‘’Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’ του ΕΣΠΑ, για 4ο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητά τους.

Δεδομένου ότι ποσοστό άνω του 70% των ιδιωτικών παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα παίρνουν παιδιά μέσω της συγκεκριμένης επιδότησης του ΕΣΠΑ που λαμβάνουν εργαζόμενες μητέρες, στηρίζοντας σε αυτή το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου τους, είναι κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και αναμένεται, αν δεν εκταμιευθούν άμεσα τα χρήματα μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου,  Νοεμβρίου και πλέον Δεκεμβρίου, να διογκωθεί ακόμα περισσότερο.

Το πρόβλημα αυτό έχει γνωστοποιηθεί με επιστολές στο αρμόδιο Υπουργείο, αλλά πλέον και στους γονείς ζητώντας την συμπαράστασή τους.

Έτσι, ο Σύλλογος Ιδιωτικών μεγάλων και μικρών Παιδικών Σταθμών Ελλάδας (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ) και η Ομοσπονδία τους,   με αποφάσεις που  έχουν παρθεί από τα κατά τόπους σωματεία, προχωρά σήμερα σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ειρηνική διαμαρτυρία  με τα σχολικά τους λεωφορεία στη Βουλή  αλλά και στις περιφερειακές πόλεις.  Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί της Ηλείας, όπου σήμερα το πρωί με τα σχολικά τους λεωφορεία θα οδεύσουν προς το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, όπου θα παραδώσουν σχετικό ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

Το πρόβλημα  της  μη πληρωμής τους παραμονές μάλιστα Χριστουγέννων αν και έχει ήδη αναρτηθεί από το Υπουργείο Εργασίας η απόφαση της έγκρισης  της συγκεκριμένης χρηματοδότησης 23.711.160, 72 ευρώ  που όπως όμως τονίζουν, δεν επαρκεί για να καλυφθεί το σύνολο της οφειλής απέναντί τους.

Για το πρόβληματ ης μεγάλης καθυστέρησης της πληρωμής των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, μιλούν σήμερα στην Πρωινή, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών βρεφικών σταθμών Πύργου.η κ. Ιωάννα Πανταζοπούλου από τον παιδικό σταθμό  Marietta ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ο κ. Γιώργος Ρήγας από την Πρότυπη Προσχολική Αγωγή “ΡΗΓΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος