FOLLOW US: facebook twitter

Aπεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Νίκος Φάμελος

Ημερομηνία: 31-10-2021 | Συντάκτης:
Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας, Νίκος Φάμελος

Ευγενικός ή επιθετικός, χαμογελαστός ή σοβαρός, ήταν ένας Δήμαρχος που άφησε το σημάδι του στη θητεία του στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας. Ο Νίκος Φάμελος, αγαπητός στο ευρύ κοινό της Νέας Φιγαλείας, τόπο καταγωγής του, έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά, το πρωί της 31ης Οκτωβρίου 2021.
Ο Φάμελος, διετέλεσε στρατιωτικός, έφτασε έως τον τιμητικό βαθμό του Στρατηγού Ε.Σ, υπηρέτησε σε πολλές επιτελικές θέσεις του στρατού ξηράς και του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Διετέλεσε Διευθυντής στο ΓΕΣ στη Διεύθυνση Μελετών Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ μετά την αποστρατεία του επέλεξε να παραμείνει στη Νέα Φιγαλεία και να ασχοληθεί με τα κοινά της αυτοδιοίκησης. Συμμετείχε στις εκλογές του Δήμου Φιγαλείας, του 2002 όπου και έχασε από τον Ιωάννη Πιπιλή ο οποίος εκλέχθηκε δήμαρχος 2002-2006. Δε το έβαλε κάτω και συνέχισε να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2006 όπου και πάλι ηττήθηκε εκ νέου από τον Ιωάννη Πιπιλή ο οποίος και πάλι εξελέγη Δήμαρχος Φιγαλείας για το 2006-2010.
Ακολούθησε η συμμετοχή του στις εκλογές του διευρυμένου πλέον δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας όπου και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Πανταζή Χρονόπουλου. Με ομόφωνη απόφαση των δεκατριών Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, αναδείχθηκε Δήμαρχος του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, το 2014 όπου και παρέμεινε έως το 2018 όπου και παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους με μια συγκινητική επιστολή.
Το Μάιο του 2019 ο Νίκος Φάμελος ανακηρύχθηκε επίτιμος Δήμαρχος του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας.
Ο κος Φάμελος από το 2019 έως και σήμερα, βρισκόταν δίπλα στους δικούς του ανθρώπους όπου και περνούσε με ευχαρίστηση το χρόνο του. Πρόσφατα είχε επισκεφθεί εκ νέου τη Νέα Φιγαλεία. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εξόδιος ακολουθία του θα τελεσθεί στη Νέα Φιγαλεία την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.
Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης:
“Η Ζαχάρω και η Φιγαλεία από σήμερα είναι φτωχότερη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Στρατηγού, του Δημάρχου, μα πάνω από όλα του Ανθρώπου. Το ήθος και η αξιοπρέπεια του Νίκου Φάμελου ήταν το σήμα κατατεθέν του. Και πάλι συλλυπητήρια στην οικογένεια.”
Ο Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος:
”Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Στρατηγού εν αποστρατεία Νικόλαου Φάμελου, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια τις ένοπλες δυνάμεις μας και με την ίδια συνέπεια υπηρέτησε και τον δήμο Ζαχάρως από την θέση του Δημάρχου από το 2014 έως το 2018.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ήταν άμεσα συνυφασμένη με την αγάπη για τον τόπο του και την ίδια αγάπη εισέπραξε από τους συντοπίτες του. Ξεχώρισε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένειά του και η περιοχή της Νέας Φιγαλείας αλλά και όλος ο δήμος Ζαχάρως έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.”
Επίσης ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας:
‘’Ένας χαμογελαστός άνθρωπος μας αποχαιρετά σήμερα. Η φωνή του σήμα κατατεθέν αλλά με αυτή τη φωνή κερδίζεις αγώνες και μάχες στη πορεία της ζωής σου. Καλό Ταξίδι Δήμαρχε ..καλό ταξίδι Στρατηγέ.’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος