FOLLOW US: facebook twitter

Δύο σημαντικά έργα δρομολογεί ο δήμος Ζαχάρως – Απετράπη η απένταξη για Πολύκεντρο και κλειστό γυμναστήριο

Ημερομηνία: 21-07-2020 | Συντάκτης:

Δύο έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του κέντρου αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών δρομολογεί η δημοτική αρχή Ζαχάρως, καθώς λύθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που οδηγούσαν στην απένταξή τους και στην απώλεια χρηματοδότηση. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών διαμόρφωσης του κτιρίου των αποθηκών απέναντι από το Γυμνάσιο και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με στόχο να δημιουργηθεί το πολύκεντρο, έργο αρχικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Το Πολύκεντρο θα περιέχει σύγχρονη Βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο, αίθουσα Νέων Τεχνολογιών, αίθουσα Κινηματογράφου, μουσικής και νέας οπτικοακουστικής τεχνολογίας, αίθουσα Χορού και Γυμναστικής, αίθουσα Ψυχαγωγίας, γραφείο Διασύνδεσης και ενημέρωσης, βοηθητικούς χώρους, σύγχρονη κατασκευή εξωτερικών όψεων και περιβάλλοντα χώρο περιπάτου, πρασίνου και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, εντός του Ιουλίου αναμένεται να δημοπρατηθεί η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στη Ζαχάρω, πίσω από το πολύκεντρο, έργο ύψους 700.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρ. Βλάχος, πρόκειται για δύο σημαντικά έργα, τα οποία κινδύνευαν με απένταξη αλλά χάρη στις άμεσες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών ξεμπλόκαραν και θα υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον.

«Καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διευθετήσουμε ορισμένα γραφειοκρατικά προβλήματα χάρη στις προσπάθειες του δημάρχου Κ. Αλεξανδρόπουλου και της τεχνικής μας υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να αποτρέψουμε την απένταξη δύο σημαντικών έργων για τους δημότες μας. Σύντομα υπογράφουμε τη σύμβαση για το πολύκεντρο και δρομολογούμε τη δημοπράτηση του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο είναι γιαπί εδώ και 10 με 15 χρόνια», δήλωσε ο κ. Βλάχος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος