FOLLOW US: facebook twitter

Απεργούν σήμερα 22/02 οι υγειονομικοί

Ημερομηνία: 22-02-2023 | Συντάκτης:

Στην πανυγειονομική κινητοποίηση στην Αθήνα σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Στην σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Υγειονομικών συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου και μάλιστα, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου θα βρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και στην διαδήλωση προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Υγείας.

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννη Γεωργίου είναι οι αυξήσεις μισθών, η ένταξη στα ΒΑΕ, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, η απομάκρυνση των εργολάβων, όχι απολύσεις ΣΟΧ, ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού και ισχυρή δημόσια υγεία.

Μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει:

«Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι πολίτες θα βάζουν το χέρι στην τσέπη, να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας και δεν θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος, που στα Νοσοκομεία θα κυριαρχούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Όλοι γνωρίζουν ότι οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν το 35% των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και εάν απολυθούν θα μπει λουκέτο στα Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε εν μέσω πανδημίας για την μονιμοποίησή τους. Δεν θα επιτρέψουμε να απολυθούν 6.000 συνάδελφοι ΣΟΧ από τις υπηρεσίες στήριξης και να επανέλθουν οι εργολάβοι οι οποίοι προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και στοιχίζουν ακριβότερα στο Δημόσιο. Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι ασθενείς θα ταλαιπωρούνται επί ώρες στα επείγοντα των εφημερευόντων Νοσοκομείων λόγω ελλείψεων προσωπικού και λόγω έλλειψης οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Από διαχρονικές ευθύνες έχουμε τα λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους (συνολικά 35.000 κλίνες) όταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης λειτουργούν 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους. Στα πλαίσια των Μνημονιακών δεσμεύσεων κλείσανε 10 Νοσοκομεία πριν 10 χρόνια και από τότε μεθοδεύεται η συρρίκνωση – συγχώνευση – κατάργηση 35 Νοσοκομείων που απώλεσαν την νομική αυτοτέλεια καθώς επίσης και άλλων Νοσοκομείων της περιφέρειας…» ενώ αναφέρεται και στην απόφαση του ΣτΕ που ορίζει την επιστροφή των μισθών των υγειονομικών που ήταν σε αναστολή από 14/4/2022 έως 31/12/2022.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος