FOLLOW US: facebook twitter

Απεργούν αύριο οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 15-06-2020 | Συντάκτης:

Συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις

Στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας για αύριο Τρίτη, συμμετέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Πύργου πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου στις 9 το πρωί.

Οι γιατροί διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη των κενών θέσεων του ΕΣΥ, ένταξη του ιατρικού επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά, την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων ιατρών, την επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009 και δωρεάν υγεία για όλους.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Πύργου, με ανακοίνωση της, καλεί τους τοπικούς φορείς και τα συνδικάτα, σε συμπαράσταση στην συγκέντρωση των απεργών ιατρών, στην πύλη του νοσοκομείου.

“Καλούμε τον σύλλογο εργαζομένων σε συμπόρευση.

Καλούμε τον σύλλογο εργαζομένων, να εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση τα μέλη της ΕΥΑΕ.

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί κατάκτηση.

Η εξασφάλιση ύπαρξης εφημερεύοντα ιατρού, σε κάθε κλινική, απαιτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δεν λύνεται με «εντέλλεσθε», τα οποία αντιβαίνουν τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργεί με εργασιακές συνθήκες στρατοπέδου ανεπιθύμητων, χάρη στις διαχρονικές προσαρμογές στη δημοσιονομική πειθαρχεία της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα «ετοιμάζονται» οι κήνσορες και θεράποντες του συστήματος, για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πάντα πιστοί στο «καθήκον» της δημοσιονομικής πειθαρχίας, σύμφωνα με το ιδεολογικό εποικοδόμημα της οποίας, η υγεία είναι ατομική ευθύνη του καθενός και εμπόρευμα.

Με αυτές τις απωθητικές συνθήκες, έχουν ξενιτευτεί οι νέοι γιατροί, όντας ήδη εκπαιδευμένοι στα νοσοκομεία μας, και επανδρώνουν τα νοσοκομεία των ισχυρών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έξοδα του ελληνικού λαού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της 16/06/2020

Προσωπικό ασφαλείας την ημέρα της απεργίας είναι οι εφημερεύοντες συνάδελφοι

Όλοι στην πύλη του Νοσοκομείου στις 9πμ την Τρίτη 16/06/2020”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος