FOLLOW US: facebook twitter

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον Πύργο: Δυναμική συμμετοχή χθες από τα εργατικά συνδικάτα, αγρότες και μαθητές

Ημερομηνία: 29-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με συγκέντρωση που μετουσιώθηκε σε πορεία τους δρόμους του Πύργου, συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, τα μέλη του ΠΑΜΕ, της ΟΑΣΗ, των σωματείων συνταξιούχων, οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων αλλά και μαθητές το πρωί της Τετάρτης. Αφετηρία το γνώριμο σημείο σε τέτοιες περιπτώσεις στην πλατεία ΟΤΕ στο κέντρο της πόλης, όπου στις ομιλίες που έγιναν από μέλη των σωματείων ασκήθηκε κριτική στην Κυβέρνηση και τις επιπτώσεις των μνημονίων στη ζωή των πολιτών. Χαιρετισμούς – ομιλίες απηύθυναν ο Νίκος Καραμάνης από το σύλλογο ιδιωτικών υπαλλήλων, ο Χρήστος Γιαννόπουλος από την ΟΑΣΗ, η Ζωή Τσάση από το σύλλογο ξενοδοχοϋπαλλήλων και ο Παναγιώτης Γιάνναρος εκ μέρους των συνταξιούχων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι «… έρχεται ενισχυμένη επιτροπεία για συνεχείς αξιολογήσεις, στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και περαιτέρω παρεμβάσεων, δηλαδή νέων μέτρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασική προϋπόθεση για την «ανάπτυξή τους» είναι η μείωση των μισθών, των δικαιωμάτων και ο σφαγιασμός των κοινωνικών παροχών και συντάξεων. Λένε πως τα μνημόνια τελείωσαν.

Κανένα νόμο όμως των μνημονίων δεν κατάργησαν, αλλά αντίθετα επαναφέρουν με τροπολογία που ψήφισαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ, το νόμο Βρούτση της ΝΔ, που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τον κατώτερο μισθό. Αυτός πλέον (ο κατώτερος μισθός) θα καθορίζεται με κριτήριο την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δηλαδή τα κέρδη»…

Η συνέχεια δόθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως τις οδούς Ερμού, Γερμανού, Λετρίνων, Κεντρική Πλατεία, 28ης Οκτωβρίου και Μανωλοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος