FOLLOW US: facebook twitter

Απεργία διαρκείας από τον έμπορο Γιώργο Δούνια στον Πύργο: Μετατρέπει το μαγαζί του σε Κέντρο Αγώνα κατά των πλειστηριασμών

Ημερομηνία: 07-05-2019 | Συντάκτης:
Κάλεσμα στήριξης την Τετάρτη στα Δικαστήρια

Σε απεργία διαρκείας, μετατρέποντας το ακίνητο που στεγάζεται η επιχείρηση του και πλειστηριάστηκε ηλεκτρονικά τον Ιούλιο του 2018, σε «κέντρο αγώνα» κατά των πλειστηριασμών, προχωρά ο έμπορος και πρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Πύργου Γιώργος Δούνιας. Έχοντας συμπαραστάτες στο πλευρό του, το μέλος της Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών Λάζαρο Ασμή, τον Γενικό γραμματέα του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γιώργο Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννη Βένδρα, ο κ. Δούνιας, χαρακτήρισε παράνομο τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό (11/8/2018) από την τράπεζα Πειραιώς του ακινήτου που στεγάζεται η επιχείρηση του εξηγώντας τους τρεις βασικούς λόγους.

1) Είναι ηλεκτρονικός πλειστηριασμός και όπως όλου αυτού του είδους οι πλειστηριασμοί είναι άκυροι λογω μη διασφάλισης του δημοσίου χαρακτήρα και της διαφάνειας της όλης διαδικασίας. Μάλιστα έχει γίνει και αίτηση ακυρότητας του συγκεκριμένου νόμου στο ΣΤΕ από εγκρίτους δικηγόρους και συλλογικότητες. Οι πλειστηριασμοί οφείλουν να γίνονται στο φυσικό τους χώρο που είναι τα δικαστήρια υπό την επίβλεψη δικαστικού λειτουργού. 2) Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα καθώς βρίσκεται ακόμα στις αίθουσες δικαστηρίων. Μάλιστα αυτή την Τετάρτη στα δικαστήρια (9 το πρωί) γίνεται η αίτηση ανακοπής που έχουμε κάνει κατά της τράπεζας και καλώ σε στήριξη όσους θέλουν να συμπαρασταθούν. 3) Ο πλειστηριασμός έγινε για ποσό 30.000 ευρώ που αποτελεί μέρος από το συνολικό δάνειο. Η συνολική οφειλή είναι 130.000 ευρώ ενώ η αξία του κτιρίου υπερκαλύπτει το σύνολο της οφειλής. Το αποτέλεσμα είναι και να χάνουμε το κτίριο στην ουσία τζάμπα και συνεχίζουμε να χρωστάμε στην τράπεζα και χωρίς να έχουμε μάλιστα τη δυνατότητα εξόφλησης αυτού, αφού στην ουσία μας παίρνουν το μαγαζί που είναι το μέρος που μπορούμε να έχουμε ένα εισόδημα για να ξεπληρώσουμε την τράπεζα.

Ο κ. Δούνιας, καταλήγοντας, τόνισε ότι αυτό που ζητούν είναι η ακύρωση του παράνομου πλειστηριασμού και όλων των παράνομων πλειστηριασμών καθώς και διαγραφή μέρους του χρέους που έχουν ανάλογα με την πτώση που είχαν σα κατάστημα την περίοδο κρίσης για να καταστεί το δάνειο βιώσιμο και να μπορέσουν να το αποπληρώσουν, διατηρώντας την επιχείρηση και το ακίνητο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος