FOLLOW US: facebook twitter

Απελευθερώθηκαν με…δαχτυλίδι οι φασιανοί στον Αλφειό

Ημερομηνία: 07-08-2020 | Συντάκτης:
Κοινή πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και του Δασαρχείου

Στη δακτυλίωση και την απελευθέρωση περίπου 350 φασιανών προέβησαν χθες το πρωί στη ζώνη του Αλφειού τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου, με στόχο τον εμπλουτισμό του φυσικού περιβάλλοντος και την αύξηση του θηραματικού πληθυσμού.

Η καινοτομία του εγχειρήματος έγκειται στη δακτυλίωση των φασιανών, δηλαδή την τοποθέτηση ενός μικρού δαχτυλιδιού με κωδικό στο πόδι κάθε φασιανού, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του στο φυσικό περιβάλλον μετά την απελευθέρωσή τους.

«Φέτος όλοι οι φασιανοί που απελευθερώνονται, θα έχουν ένα δαχτυλίδι με κωδικό στο πόδι τους, με κύριο στόχο να μπορέσουμε να δούμε τη διασπορά του πληθυσμού. Στόχος της απελευθέρωσής τους είναι να φωλεοποιηθούν και να αναπαραχθούν. Όταν αυτά θηρευτούν μελλοντικά, θέλουμε να δούμε αν εμπλουτίζουν κι άλλες περιοχές πέρα από τον Αλφειό ποταμό. Αυτό που ζητάμε από τους κυνηγούς που θα θηρεύσουν έναν φασιανό με δαχτυλίδι, να μας ενημερώσει για τον κωδικό που φέρει και να μας πει σε ποιο σημείο θηρεύτηκε. Ξεκαθαρίζω ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο ο κυνηγός, ίσα ίσα που συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό και στη διασπορα του πληθυσμού και μας βοηθά να ενημερωθούμε μήπως χρειάζεται να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον εμπλουτισμό σε περισσότερες περιοχές», εξήγησε στην «Πρωινή» ο κ. Λάττας και υπενθύμισε πως το κυνήγι του φασιανού ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, επιτρέπεται μόνο Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή και μόνο από ένα θήραμα ανά κυνηγό, οπότε τα πουλιά έχουν τον χρόνο να μπορέσουν να προσαρμοστούν στον χώρο, ο οποίος είναι κοντά στον Αλφειό και πληροί τις προϋποθέσεις προσαρμογής τις πρώτες μέρες απομάκρυνσής τους από το εκτροφείο θηραμάτων.

Τις επόμενες ημέρες θα απελευθερωθούν 350 φασιανοί και στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπία από τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος