FOLLOW US: facebook twitter

Απελευθερώνονται 1050 φασιανοί στην Ηλεία

Ημερομηνία: 24-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Εγκρίθηκε ο εµπλουτισµός βιοτόπων µε φασιανούς στην περιοχή ευθύνης των Κυνηγετικών Συλλόγων Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυµπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων & Πύργου, των ∆ασαρχείων Ολυµπίας και Πύργου µε απελευθέρωση  210 Αρσενικών και 840 Θηλυκών, ηλικίας τριών µηνών και πάνω.

Οι Κ.Σ. Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυµπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων & Πύργου θα πρέπει να αναφέρουν άµεσα στις εποπτεύουσες αρχές τα προτεινόµενα εκτροφεία από τα οποία θα ληφθούν τα πουλιά µαζί µε τα παραστατικά της νόµιµης λειτουργίας τους εάν δεν είναι κρατικά και να έχει εξασφαλιστεί ο σχετικός υγειονοµικός και γενετικός έλεγχος

Μετά θα πρέπει ναενηµερωθούν έγκαιρα τα ∆ασαρχεία Πύργου &Ολυµπίας για το ποιος εκ µέρους του Κ.Σ. θα παραλάβει, διακινήσει(µεταφέρει) και απελευθερώσει τα πτηνά ο οποίος µαζί µε τον εντεταλµένο δασικό υπάλληλο, θα πιστοποιήσουν την απελευθέρωση και θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της εισαγωγής, προκειµένου να αναφέρουν τα αποτελέσµατά της.

Απαραίτητη προϋπόθεση έγκρισης ανάλογου αιτήµατος απελευθέρωσης πτηνών στο µέλλον για την ίδια περιοχή είναι η σύνταξη µελέτης, η οποία θα περιλαµβάνει τα αποτελέσµατα της παρούσας απελευθέρωσης (επιβίωση, κάρπωση, κ.λπ.) από τους Κ.Σ. Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυµπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων& Πύργου. Κάθε προσωρινή εγκατάσταση (κλουβιά, ποτίστρες, ταΐστρες, σκίαστρα κ.λπ.) θα γίνει πριν την απελευθέρωση των θηραµάτων, ενώ µετά την απελευθέρωση όλων των πουλιών και τον εγκλιµατισµό τους στο φυσικό περιβάλλον, χωρίς καµιά άλλη υπηρεσιακή εντολή ή ειδοποίηση, και οι Κ.Σ. Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυµπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων& Πύργου να αποµακρύνουν τις εγκαταστάσεις δίχως αργοπορία.

Οι δαπάνες υλοποίησης εµπλουτισµού του παραπάνω βιοτόπου θα βαρύνουν τις φιλοθηραµατικές δαπάνες των Κ.Σ. Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυµπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων& Πύργου που θα πρέπει να συµπεριλαµβάνονται υποχρεωτικά στον εγκεκριµένοπροϋπολογισµό τους από τα ∆ασαρχείαΟλυµπίας& Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος