FOLLOW US: facebook twitter

Απειλή «λουκέτου» στα ΚΔΑΠ – Απένταξη από τα ΕΣΠΑ

Ημερομηνία: 21-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Έντονη ανησυχία σε γονείς, παιδιά και εργαζόμενους στην Ηλεία

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει και στην Ηλεία η πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει στην απένταξη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) από το συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τονίστηκε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει η  χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος εξαιτίας των πιέσεων που ασκούνται από ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών, στις οποίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν ενδώσει. Στην περίπτωση που υλοποιηθεί το παραπάνω ενδεχόμενο, οι δήμοι θα κληθούν να καλύψουν στο 100% τις δαπάνες λειτουργίας τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Giannis Bitzounis, χαμογελάει, στέκεται, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες

«Απαιτείται μόνιμη λύση για τις δομές»

«Βρισκόμαστε σε μια έντονη ανησυχία για το μέλλον του θεσμού των ΚΔΑΠ αφού δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμή ως εργαζόμενοι καμία ξεκάθαρη απάντηση για το αν, κατά πόσο και με ποιους όρους θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος» τονίζει ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως Γιάννης Μπιτζούνης και συνεχίζει πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεκινήσει μια ομάδα εργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τις δομές, η οποία ωστόσο στην παρούσα φάση δεν συνεχίζεται. «Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν λαμβάνουμε κάποια επίσημη απάντηση, μας βάζει σε σκέψεις ότι κάτι άσχημο μας επιφυλάσσουν… Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ έχει διατυπώσει τις λύσεις για τη μονιμοποίηση του θεσμού. Οι ωφελούμενοι γονείς, οι αυτοδιοικητικοί και εμείς οι εργαζόμενοι, περιμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις της κυβέρνησης…».

Να σημειωθεί ότι  κατά την φετινή σχολική χρονιά 67497 παιδιά  φιλοξενούνται  στα ΚΔΑΠ που λειτουργούν στους δήμους της χώρας, ενώ άλλα 4.531 παιδιά με ειδικές ανάγκες φιλοξενούνται στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, που προσφέρουν την ολοήμερη φροντίδα τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος