FOLLOW US: facebook twitter

Απατεώνες μοιράζουν… επιστροφές φόρου!

Ημερομηνία: 28-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα μία προσπάθεια εξαπάτησης των συνδρομητών e-banking των ελληνικών τραπεζών

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα μία προσπάθεια εξαπάτησης των συνδρομητών e-banking των ελληνικών τραπεζών, με «τυράκι» την επιστροφή φόρου από τους απατεώνες. Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιείται αρκετά τους τελευταίους μήνες με στόχο την παράτυπη μεταφορά χρημάτων από τους λογαριασμούς των υποψήφιων θυμάτων. Το δόλωμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η επιστροφή χρημάτων από κάποια δημόσια υπηρεσία, για την οποία ο παραλήπτης του e-mail καλείται να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Πώς έχει στηθεί η κομπίνα

Συγκεκριμένα, το υποψήφιο θύμα για να εισπράξει τα χρήματα πρέπει να κάνει κλικ σε συγκεκριμένο link. Αν πατήσει τον σύνδεσμο που περιέχεται στο e-mail μεταφέρεται σε ιστοσελίδα που προσομοιάζει με το e-banking της τράπεζάς του. Ό,τι πληκτρολογήσει εκεί το θύμα περιέρχεται σε γνώση των δραστών. Έτσι, οι τελευταίοι αποκτούν τα στοιχεία εισόδου στο e-banking του και την ίδια ώρα εισέρχονται στην πραγματική σελίδα της τράπεζας. Στη συνέχεια, ζητείται από το θύμα η επιβεβαίωση της συναλλαγής, υποτίθεται για να πάρει τα χρήματα που του χρωστούν και τα λεφτά έγιναν καπνός! Το e-mail που έχει αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε χιλιάδες λογαριασμούς έχει τίτλο: «Αντιμετωπίζουμε ορισμένα προβλήματα με την επιστροφή του φόρου σας» και ως αποστολέας εμφανίζεται το «GOVGR Tax».

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Γεια σου αγαπητέ, η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου 634€. Μετά την έγκριση της επιστροφής φόρου. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τον τρέχοντα αριθμό λογαριασμού σας και να συνεχίσουμε τις διαδικασίες. Για να συνεχίσετε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος